Watchmen Dizisi, Dr. Manhattan'ın Mirasını Konu Alacak

Yüce gücün ilk icraatı benzin zammı

HBO'nun yeni Watchmen dizisinde Dr. Manhattan'ı görüp, görmeyeceğimiz henüz belli değil. Ancak dizinin yaratıcılarından Damon Lindelöf'ün açıklamalarına göre dizi kesinlikle Dr.Manhattan döneminin sonrasını anlatacak. 

Entertainment Weekly'e konuşan Lindelöf, "Watchmen'de yaşadığımız dünyada fosil yakıtlar bir güç kaynağı olarak tamamen elenmiş durumda. Tüm arabalar sıfır emisyona sahip ve elektrik veya yakıt bloklarıyla çalışıyor. Bunlar için büyük çoğunlukla Dr.Manhattan'ınn on yıllarca önce yaptığı buluşlara teşekkür etmeliyiz." diyerek Doktor Manhattan'ın etkilerinin dizi de büyük bir rol oynayacağını belirtti. 


Dizinin geçtiği dünyadaki adalet sisteminden de bahseden Damon Lindelöf, "Ortada birde geçmiş olan Irkçı Şiddet Kurbanları Yasası var. Bu bir bakıma tüm kesimlerin temsili olarak da bilinen 'Redford-ations' olarak da tanımlanabilir. Yasaya göre bu suçtan muzdarip olmuş tüm kurbanlar ömür boyu vergi affına tabii oluyor. Amerikan tarihi boyunca ırksal haksızlık süreci de bizim dizimizle oldukça bağlantılı ve önemli bir rol tutuyor. Bu yasa polis kuvvetlerinin kimliklerini gizlemesine de yol açıyor. Çünkü bu yasa yüzünden terörist grupların targeti haline geliyorlar. Yani bu konuda hepsine iyi şanslar!" dedi.

Kadrosunda Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Yahya Abdul-Mateen ve Tom Mison gibi isimleri barındıran Watchmen dizisi, 20 Ekim'de HBO üzerinden yayın hayatına başlayacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum