The Witcher 3: Wild Hunt Videosundan Kare Kare Sırlar

Witcher'ın son sinematiğinde neler var neler.

Bu yılın en çok beklenen RYO oyunu sizce nedir desem 10 kişiden 9’u “Geraaaaalt!” diye bağırıp üstünü başını parçalamaya başlar herhâlde.

Her oyunuyla karizmasına karizma katan Beyaz Kurt’un son oyununa kavuşmamıza daha var. Ama günbegün açıkladıkları özelliklerle ve 5 Haziran'da yayınladıkları videoyla sabır taşlarımızı un ufak etmeyi müthiş bir şekilde başardı CD PROJEKT RED. Şahsen uzun zamandır bu kadar başarılı bir tanıtım videosu izlediğimi (hem de defalarca, peş peşe) hatırlamıyorum. Öyle ki ilk izleyişimin ardından gözlerim otomatik olarak satın al linkini aradı. Peki ne anlatıyor bu video bize? O 2:21 dakika içerisinde hangi ayrıntılar gizli? Gelin hep birlikte bakalım.

00:18 – Kaer Morhen

İlk oyundan da hatırlayacağınız, Witcherlar için bir üs vazifesi gören efsanevi kale Kaer Morhen üçüncü oyunda yeniden boy gösterecek. Ve bu da eski dostlarımız Vesemir, Lambert ve Eskel’in geri döneceği anlamına geliyor! İkna olmadınız mı? O zaman kendi gözlerinizle görün!

00:22 – Vesemir

 

 

00:23 – Lambert

 

 

00:26 – Eskel

00:53 – Ciri

Andrzej Sapkowski’nin yazdığı o birbirinden enfes kitaplar henüz ülkemizde yayınlanmadığı için Ciri’nin kim olduğunu ve insanların neden bu kül rengi saçlı kız için bu kadar yaygara kopardığını merak ediyor olabilirsiniz. Kitapların bir gün yayınlanma ihtimaline karşı (İnşallah!) fazla spoiler vermeden açıklamak gerekirse Ciri için Geralt’ın manevi kızı diyebiliriz. İlk kez serinin ikinci kitabı olan Sword Of Destiny’de (Kaderin Kılıcı) karşımıza küçük bir çocuk olarak çıkan ve tam adı Cirilla olan bu kızımız aslında Cintra Krallığı’nın prensesi. Ama öksüz bir prenses, çünkü Nilfgaard İmparatorluğu’nun ikinci kuzey taarruzu sırasında (üçüncü kitapta) Cintra yanıp kül oldu. Geralt ilk başlarda Ciri’yi başından atmaya çalışsa da zamanla onu sevmeye ve üstüne titremeye başladı. Özellikle ikilinin Sword Of Destiny’nin sonundaki kavuşması görülmeye değerdir. En taş yürekli insanı bile ağlatacak cinstendir hatta. Geralt sonunda Ciri’yi Kaer Morhen’e götürerek onu bir Witcher gibi eğitti. Ayrıca Vesemir, Triss ve Yennefer de Ciri’nin eğitiminde büyük rol oynadı. Zamanla Ciri’nin büyü yetenekleri de ortaya çıkmaya başladı.

1:11 – Nilfgaard İmparatoru Emhyr Var Emhyreis

Emhyr… Bu adamı size nasıl tanımlayabilirim ki? Daima kuzey topraklarını istila etmek isteyen adam, acımasız Nilfgaard İmparatorluğu’nun efendisi, entrikacıların şahı. Bugüne dek Witcher oyunlarında pek çok ikiyüzlü insan gördük; kıdemleri ne kadar yükselirse içlerindeki riyakarlık da o kadar arttı (şey… belki Foltest hariç). Kral Henselt, Philippa Eilhart, Eternal Fire rahipleri… Lâkin Emhyr Var Emhyreis’in yanında bunların esamesi bile okunmaz. O istisnasız her durumu kendi çıkarına kullanır, otoritesini zedeleyeceğini düşündüğü herkesi ezer, daima o kazanır. Ama en büyük arzusu her zaman kuzey topraklarının hâkimiyeti olmuştur. Ciri de bunun için kusursuz bir araçtır. Geçmişte Emhyr onu kaçırtıp zorla evlenmeyi ve Cintra’yı nikah yoluyla topraklarına katmayı denemiştir. O yüzden Geralt’la pek iyi anlaşamadıklarını söyleyebiliriz. Fakat videoda görüldüğü üzere Emhyr, Geralt’ı sarayına çağırıyor ve Ciri’nin geri geldiğini, Wild Hunt’ın kızın peşinde olduğunu ve kızı kurtarması gerektiğini söylüyor.

“Peki ya sonra? Onu bulduktan sonra ne olacak?” diye soruyor Geralt da.

“Ona hakkettiği şeyi geri vereceğim,” diye yanıtlıyor Emhyr. Kim bilir kafasından yine ne şeytanlık geçiyor…

1:15 - Müzik!

Video boyunca duyduğumuz ve içimizdeki canavar avcısını şaha kaldıran müzik oyunun içinde de kullanılacak. Sizi bilmiyorum ama ben önceki iki oyunun müziklerini bugün bile çevirir çevirir dinlerim. Anlaşılan aynı şey Wild Hunt için de geçerli olacak. Yuppi!

1:20 – “Sword Of Destiny” göndermesi

“Kaderin kılıcının iki ağzı vardır. Bunlardan biri sensin.” Serinin ikinci kitabında geçen söz, bu ciltteki kilit hikâyelerin ana noktasıdır aslında. Serinin ilk öykülerinde kadere inanmayan Geralt’ın hem yaşadığı olaylar hem de karşılaştığı insanlarla bakış açısının nasıl değiştiğine tanık oluruz. Geralt’ın kaderi ise Ciri’dir elbette. Onu korumak, kollamak ve kızın kaderinde yazan şeylere karşı yetiştirmek onun alın yazısıdır. Görünen o ki görevi henüz tamamlanmamış.

1:32 – Wild Hunt

Sonunda… ilk oyundan beri adını duyduğumuz, şöyle bir göz ucuyla tanık olduğumu Wild Hunt’la yüzleşme vakti. Oyunun adından da anlaşılıyor zaten ama görünen o ki Wild Hunt’ın lideriyle birebir kapışma fırsatımız da olacak (Gulp!)

1:40 – Triss Merigold veeeee… Yennefer!

İşte Geralt’ın hayatının aşkı, Yennefer sonunda karşımızda. Daima siyah-beyaz giyinen, boynundan yuvarlak kolyesini eksik etmeyen, kuzgun saçlı bir kadın olarak betimlenir kitaplarda. Davranışları daha çok ilk oyundaki Triss gibidir. Buyurgan, burnu havada ve haşin bir yapısı vardır; ama Geralt’a da sırılsıklam âşıktır (Triss ise aslen ikinci oyundaki gibidir, ama saçları kestane rengidir). Evet, hiç kuşku yok ki bu o. Anlaşılan Geralt sonunda uzun zamandır sürdürdüğü arayışlarının meyvesini buluyor. Ve tabii ki çoğumuzun kalbini çalan Triss de hemen yanında. Peki bu ne anlama geliyor? Geralt ikisinin arasında bir seçim yapmak zorunda mı kalacak dersiniz? Peki ya siz hangisini seçersiniz? O değil de, arkadaki maskeli adam kim yahu?

1:42 – Dandelion?

Bu karede ilk iki oyunda karşılaştığımız, başımızı mütemadiyen belaya sokan ama bir şekilde gönlümüzü almayı başaran geveze ozanımı görüyoruz. Ama kendisine bir hâller olmuş, o yakışıklılığından ve neşesinden hiç eser kalmamış sanki. Videoda beğenmediğim tek tük şeylerden biri de bu oldu.

1:47 – Savulun bre!

Yapımcıların daha önceki beyanlarından oyunda at sürebileceğimizi biliyorduk. At üstünde savaş kısmı ise muallaktaydı. Anca videoda açıkça görüldüğü üzere Geralt pek de güzel bir biçimde biçiveriyor adamları (hah, basına malzeme çıktı).

1:52 – At yarışları

Önceki oyunlardan mini-oyunlara alışıktık zaten. Ama görünen o ki bu sefer yumruk dövüşünden ya da zar oyunundan daha hareketli bir şey karşılayacak bizi. Henüz detayları tam açıklanmasa da at yarışlarının oyunda yer alacağı resmi bir bilgi.

Şimdi de şubata kadar ya sabır çekmeye kaldığımız yerden devam edebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum