Xbox One'a Gelen Geri Uyumluluk Hakkında Her Şey

İki ileri, bir geri...


E3 Konferansında duyurulan ancak nasıl çalışacağı pek de açıklanmayan sistem iyice detaylandı...

Açıklanan bilgiler gayet aydınlatıcı ve akıllardaki soru işaretlerini giderir nitelikte... Xbox One'ın geri uyumluluk sisteminin nasıl işlediğini madde madde açıklayalım:

  • Geri uyumluluk sistemi Xbox One'ın içerisinde bir Xbox 360 emülatörü çalışıyor olması üzerine kurulu... Yani Xbox One açıklanırken yapılan 'Xbox One'da Xbox 360 oyunlarının çalışması mimari olarak mümkün değil." açıklamasının doğru olduğuna inanabiliriz.

  • Emülatörün çok eski Xbox 360 oyunlarını çalıştıramaması durumu söz konusu... Bu konuda daha fazla açıklama ve uyumlu oyun listesi yakında gelecektir.

  • Oyunlar hem fiziksel medya hem de dijital olarak oynanabilecek. Ancak konsola Xbox 360 oyununuzu taktığınız anda, Xbox Live'dan dijital versiyonunu indirmeniz gerekecek. Konsol fiziksel medyayı direk olarak emüle edemiyor nitekim...

  • Xbox 360 oyunları emüle edilirken, Xbox One'ın bütün fonksiyonları kullanılabilir olacak. Ekran görüntüsü alabilecek, oynanış videosu kaydedebilecek ve Twitch  yayını açabileceksiniz.

  • Bazı Xbox 360 oyunlarını oynarken arkadaşlarınızı oyuna davet edebilmek ve co-op oynayabilmek için dashboard'a girmeniz gerekiyordu. Microsoft bu oyunlarda 360 dashboard'unu kullanmanıza izin verecek. Lakin Xbox butonu, sizi ana menüye götürdüğü için yeni bir tuş kombinasyonu ayarlanması bekleniyor.

  • Xbox One'da eski oyunlarınızı emüle ederken, halen Xbox 360 kullanan arkadaşlarınızla da oyuna girebilir, çoklu oyunculu deneyim yaşayabilirsiniz. Sunucular ortak olduğu için bu konuda hiçbir sorun yaşanmayacak.

Şimdilik bildiğimiz her şey bundan ibaret... Yazı içinde de değindiğim gibi çok yakında detaylı bir uyumluluk listesi yayınlanmasını bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum