Xbox One'ın İkinci El Oyun Stratejisi ve Sürekli Çevrimiçi Olma Durumu Detaylandı

Xbox One detaylanmaya devam ediyor.

Microsoft, XboxOne'ın detaylarını açıklamaya devam ediyor. Açıklanan yeni bilgiler şöyle:

- Xbox One, her zaman bağlı kalmak zorunda değil; ancak bunun için tasarlanmış. İnternete bağlı değilken 24 saate kadar oyun oynayabiliyorsunuz. Ya da evinizden uzakta bir diğer konsolla kütüphanenize ulaştığınızda, 1 saat boyunca oyununuzun keyfini sürebilirsiniz.

Oyunlarımızı diğer arkadaşlarımıza ödünç verebilecek, anlaşmalı satıcılarda satabilecek ya da kiralayabileceğiz. Şu an için Microsoft Studios, kendi oyunlarında buna izin vereceğini ve bundan herhangi bir ücret talep etmeyeceğini açıkladı (diğer firmaların da kendi tercihi olacak bu). Disk tabanlı oyunların arkadaşlara verilmesi konusunda ise bilinmesi gereken iki şey var: Oyunun verileceği kişinin en az 30 gündür arkadaş listesinde bulunması ve oyunun sadece bir kez bu yolla verilebileceği.

- Konsol 10 kişiyi hafızasında tutabilecek. Bu kişiler, evde ya da dışarıda kütüphanedeki tüm oyunlara erişebilecekler doğal olarak. Kinect'in neyi görüp neyi duyduğuna tamamen karar verebileceğiz. Gizlilik konusunda sakıncaları olan oyungezerlere duyurulur (ne kadar ikna olursunuz bilmiyorum gerçi. Sonuçta ne kadar kapatırsak kapatalım, karşımızda 7/24 açık, sürekli internete bağlı ve mikrofon/kamera takılı bir cihaz olacak).

Son olarak Microsoft, gelen geribildirimlerle birlikte tüm bu saydıklarımızı değiştirme hakkının saklı olduğunu belirtmiş. "Önümüzdeki aylarda, sizlerden ve iş ortaklarımızdan gelen bildirimleri dinlemeye devam edeceğiz." diyen Microsoft'a göre, bu yolda bizlerle bilgi paylaşmak bir zevkmiş. Bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum