Xbox One'ın İlk Kablosuz Klavye Fare Seti Razer'dan Geldi

Karşınızda Razer Turret

Xbox One'a klavye ve fare desteğinin geleceğini bir süredir biliyorduk ve bunun ilk örneği Razer ve Microsoft işbirliğiyle karşımıza çıktı: Razer Turret.

Xbox One için tasarlanan bu kablosuz klavye ve fare seti, aynı zamanda PC ile de uyumlu. Razer bu seti Xbox One ve PC arasında geçiş yaparak kullanabileceğimizi söylüyor ancak kutudan tek bir tane 2.4Ghz kablosuz alıcı çıktığına göre bunun için alıcıyı da Xbox ile PC arasında dolaştırmak lazım demektir.

Klavyede Razer'ın mekanik tuş anahtarları kullanılmış, bunlar Razer'ın 50g basış kuvvetine sahip olan yeşil tuş anahtarları. Fare ise kendisine Mamba'yı örnek almış ve 5G optik sensöre ve 16,000 dpi değerine sahip.

Henüz Xbox One'da klavye ve fare desteği sunan çok fazla oyun yok, şimdilik Fortnite, Strange Brigade, Vermintide 2, Warframe gibi oyunlar bu desteği sunuyor ama ortaya donanımların çıkmaya başlaması ile birlikte önümüzdeki günlerde destekleyen oyunların sayısında da artış yaşanacaktır.

Bu güzel set için günahımız ne diyorsanız Razer, Turret'ın satış fiyatını 250$ belirlemiş. Henüz Turret için Türkçe sayfa yok, o yüzden bizdeki fiyatının ne olacağını bilmiyoruz ama 31 Mart 2019'dan itibaren gönderilmeye başlanacak ilk partiden almak isterseniz Microsoft Store'u ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum