Xbox ONE Gamepad'ine Yakından Bakıyoruz

Oyuncular tarafından oyuncular için geliştirildi...

Duyurulması ile dikaktlerin üzerine çevrildiği Xbox ONE'ın oyuncuları en çok ilgilendiren bölümlerinden biri de kuşkusuz kontrolörü. Açıklanan bilgiler doğrultusunda Microsoftdünyanın en iyi kontrolörünü nasıl daha da iyi hale getirdiğine bakıyoruz.

Oyuncular tarafından oyuncular için geliştirildi mottosu ile tanıtılan Xbox ONE kontrol aygıtının şu anki haline ulaşana dek 40 kadar tasarım değişikliği geçirdiği belirtiliyor. Bunun yanında 200 farklı prototipin de çöpe atıldığını ekleyelim. Analogların daha iyi bir kontrol tecrübesi sağlamak adına yeni bir doku ile kaplandığı, orta bölümde yer alan yön tuşlarının daha keskin hatlara sahip oduğu ilk göze çarpan şeyler arasında yer alıyor. Dualshock 4'ün aksine Xbox ONE kontrolöründe dokunmatik bir ekran bulunmazken yeni Impulse Triger'larının oyunda olan bitene göre direnç gösterip titreşim yayacağı tam olarak doğrulanmasa da çeşitli kaynaklar tarafından dile getirilmekte. Arttırılmış pil ömrü ve Wi-Fi bağlantısının yanı sıra yeni konsol ile kontrolör arasındaki iletişimin Xbox 360'tan 15 kat daha hızlı olacağı duyuruda oyuncuları en çok sevindiren gelişmelerden biri olarak karşımıza çıktı.

Son olarak ise Xbox Guide tuşunun yukarıya alınarak parlak bir görünüm kazanması da kontrolöre görünüş olarak yeni bir soluk getirmişe benziyor. Tüm bu bilgilerin ardından Xbox ONE kontrolörü sizi DualShock 4 kadar etkiledi mi, düşünceniz nedir?

xbox-controller-1

xbox-one-gamepad-1 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum