Xbox One'ın Oyun Kumandası Detaylandı

Yeni kumandanın yeni özellikleri burada.

Yeni Xbox One'ın kumandasını gördük ve beğendik kuşkusuz (ben beğendim en azından). Peki ya bu kumandanın teknik açıdan neleri var? Xbox 360 kumandasının üzerine ne katmış? Hep beraber görelim.

- Yeni kolda 4 adet titreşim motoru bulunuyor. Tetik tuşunun ardında bulunan ufak titreşim motorları, parmak uçlarına da titreşim gönderilmesini sağlıyor.
- Konsolla kol arasındaki veri transfer hızı artırılmış. Bu da, özellikle oyun içi sohbetlerde daha kaliteli ve daha verimli ses iletimine olanak tanıyor.
- Kontrol çubukları daha küçük ve daha kolay kavranabiliyor.
- Yeni yön tuşlarının kullanımı da eskiye oranla daha kolay.
- A, B, X ve Y tuşları alçaltılmış ve böylece tuşlar arası geçiş kolaylaştırılmış. Üretim kalitelerinde de artış var tuşların.
- Kumanda, onunla işimiz olmadığında uyku moduna girecek. Yaşasın pil tasarrufu.
- Xbox One kumandasının genel tasarımı, genç/yaşlı/kadın/erkek pek çok kişi tarafından geribildirimler alınarak yapılmış. Sonucun Xbox 360 oyun kumandasından daha iyi olduğu söylense de, önce ikisini de alıp bir bakmak gerekiyor.
- Tetik tuşları ve bumper'lar da, daha rahat erişilebilecek şekilde konumlandırılmışlar.
- Kumanda, artık iki adet AA pille çalışmıyor; dahili ve takdir edersiniz ki şarj edilebilir bir bataryaya sahip. Dilersek kabloyla, dilersek kablosuz kullanabiliyoruz kumandayı.

Bunların haricinde yeni oyun kumandası, üzerindeki yansıtıcı ve LED'ler vasıtasıyla Kinect ile de çok iyi anlaşıyor. Örneğin bölünmüş bir ekranda oyun oynadıktan sonra, arkadaşımız kolu bıraktığında ekran eski hâline geri dönecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum