XCOM 2’nin “Kara Hadiseleri” Oyunun Seyrini Fena Değiştirecek

Pahalı ama sorun bakalım neden pahalı?

Çıkışıyla heyecan yaratan, fiyatıyla karalar bağlatan XCOM 2’den yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Firaxis Games bugün yaptığı bir açıklamada “Dark Events” (Kara Hadiseler) adlı yeni ve avuç kaşındırıcı oyun mekaniğini tanıttı.

Dark Events, Advent (yani uzaylılarla birlikte çalışan askeri polis gücü) tarafından düzenlenen karşı operasyonlar olarak özetlenebilir. Ekibimiz ilerleme kaydedip zaferler kazandıkça Advent ekipleri de bizi durdurmak için sürpriz saldırılar düzenleyecek. Bunlardan bazıları arazideki askerlerin teçhizatlarını geliştirmek gibi basit şeyler, bazılarıysa ana gemimizi düşürmek için yollanan UFO’lar olabilecek.

Firaxis’in dediğine göre başarıyla gerçekleştirilen her karşı operasyon oyunun ilerleyişini dramatik bir şekilde etkileyecek. Örneğin hava yardımları kesilecek, halkın arasına gizlenen düşman ajanları olacak ya da ansızın düşman destek birlikleriyle karşılaşabileceğiz.

Tabii bizim elimiz kolumuz da tamamen bağlı değil. Gerilla operasyonları düzenleyerek bir Dark Event’ın gerçekleşmesini durdurmaya çalışabileceğiz.

XCOM 2, 5 Şubat 2016’da PC için satışta olacak.

YORUMLAR

Rocket League'e Yeni Modlar Ekleniyor

Biraz farklılık iyi gelecek

Rocket League'e Yeni Modlar Ekleniyor

Mirror’s Edge Catalyst Ertelendi

Faith ile buluşmaya biraz daha zaman var

Mirror’s Edge Catalyst Ertelendi

EA’in Gamescom 2015’te etkileyici bir oynanış videosu eşliğinde oyunculara gösterdiği Mirror’s Edge Catalyst için kötü haber geldi.

Faith’in kökenini ele alacak olan Mirror’s Edge Catalyst’in çıkış tarihi 23 Şubat 2016 olarak açıklanmıştı. Yeni gelen açıklamaya göre oyuna daha geç bir tarihte kavuşacağız.

EA’den gelen yeni açıklamaya bakılırsa Mirror’s Edge Catalyst Kuzey Amerika’da 24 Mayıs, Avrupa’da ise 27 Mayıs’ta çıkış yapacak. Ertelenmenin nedeni olaraksa klasik olarak oyunu daha iyi hale getirme bahanesi verildi.

Paradox, Vampire: The Masqeurade’ın Haklarını Satın Aldı!

Karanlık günler yakın… İyi anlamda!

Paradox, Vampire: The Masqeurade’ın Haklarını Satın Aldı!

İsveçli dağıtım firması Paradox Interactive, Vampire: The Masqeurade da dâhil olmak üzere White Wolf Games’in elindeki tüm fikri mülklerin video oyununa dönüştürülmesi ve dağıtılması haklarını satın aldı.

Daha çok masaüstü oyunlarıyla bilinen White Wolf Games’i en iyi Bloodlines ve Redemption adlı iki Vampire: The Masqeurade oyunuyla hatırlıyor olabilirsiniz. Paradox Interactive sadece bu ikisinin değil, tüm World Of Darkness oyunlarının resmi dağıtıcısı ve geliştirici oldu böylece.

Hafızanızı (ve arama kutumuzu) biraz kurcaladığınızda White Wolf oyunlarının lisansının en son EVE Online’ın yapımcısı CCP Games’de olduğunu ve geçen yıl World Of Darkness MMO üzerinde çalıştıklarını anımsayabilirsiniz. Tabii bu proje daha sonra iptal edilmişti. Bu anlaşmayla birlikte olası bir devam projesi tamamen ortadan kalkmış oldu. CCP Games’in CEO’su White Wolf haklarını yitirmelerinin üzücü bir durum olduğunu, ama markayı Paradox’un güvenli ellerine teslim ettiklerini bildiğini belirtti.

Paradox’un başkanı Fredrik Wester konuyla ilgili yaptığı açıklamada kendilerinin daha çok strateji oyunlarına yatkın olduğunu bildiğini, bu yüzden White Wolf oyunlarını geliştirecek bir yan stüdyo kuracaklarını belirtti. Hâli hazırda Obsidian Entertainment’la (Pillars Of Eternity, KOTOR 2, Stick Of Truth) anlaşmalarının olması insanı heyecanlara, hezeyanlara ve hayallere sürüklemiyor değil doğrusu.

Kojima, Alevlendirdiği Sony Söylentisini Söndürdü

Bir Kojima kuyuya taş atmış

Kojima, Alevlendirdiği Sony Söylentisini Söndürdü

Geçtiğimiz hafta Sony PlayStation Studios web sayfasında kullandığı banner görseline yeni eklemeler yaparak en solda da Death Stranding'in baş kahramanı Sam Porter Bridges'e yer verdi. Hideo Kojima da kendi resmi Twitter hesabından bu görseli paylaştı, üstelik üstünde bir de PlayStation Studios logosu vardı.

Haliyle bunu gören oyuncular ikiyle ikiyi toplayarak dört sonucuna ulaştılar: Kojima Productions, Sony'nin satın alma listesindeydi ve stüdyo PlayStation Studios bünyesine katılacaktı.

Ama sonrasında, muhtemelen bu mesaj büyük haber olunca Kojima kendi alevlendirdiği söylentinin üzerine su döktü ve şöyle söyledi: "Yanlış anlama için üzgünüm ama KOJIMA PRODUCTIONS bağımsız bir stüdyodur ve öyle kalmaya devam edecektir"

Kojima bunu yaparken bile bir önceki görselli tweetini retweetliyordu :)

Söz konusu Kojima olduğunda neyi neden yaptığını kestirmek güç oluyor. Takipçilerinin kafasını karıştırmayı ve gizemli işleri sevdiğini biliyoruz. Belki de ortada gerçekten böyle bir girişim vardır (Sony tarafından) ama şimdiden bunu açık etmek istemiyordur, o da olabilir.

En azından şu an için Sony'nin bu banner değişiminin yalnızca bir tesadüf olduğuna inanmamız gerekecek.

Parolamı Unuttum