Yeni Call of Duty, Yeni Grafik Motoru

Söylenti şeklinde yayılan haberler oldukça gerçekçi görünüyor.

Call of Duty: Ghosts'a ait olduğu iddia edilen kapağın sızmasının hemen ardından doğruluğu şu an kanıtlamayan ama haber kaynakları güvenilir söylentiler çoğalmaya başladı.

Bu kaynaklardan ilki IGN'e gelen bir fotoğraf ile ilgili. Buna göre yeni Call of Duty'e ait promosyon malzemeleri 29 Nisan'da dağıtılacak ve 1 Mayıs'ta resmi olarak GameStop mağazalarında sunulmaya başlayacak. Geçen sene aynı zamanda NBA Playoff'ları sırasında Call of Duty: Black Ops 2'nin sunulduğunu düşünürsek 1 Mayıs tarihi kulağa gayet gerçekçi geliyor.

Tesco'dan ise geçen hafta sızan resim üzerinde biraz daha düşünmeye itiyor. Çünkü şirketin sitesinde şu anda böyle bir liste bulunmuyor. Buna rağmen yeni COD'a dair olduğu ileri sürülen tanıtım yazısına baktığımızda heyecanlanmadan edemiyoruz.

Bir oyun nesline damgasını vuran marka, Call of Duty: Ghosts'un tüm yenilikleri ile bir kez daha çıtayı yükseltecek. Activision tarafından yayınlanan ve Infinity Ward tarafından geliştirilen Call of Duty: Ghosts markanın yeni nesline öncülük ediyor, tamamen yeni bir oynanış, baştan aşağıya yeni bir hikayeye dayalı tecrübe, sahne ve oyuncular sunuyor. Ve bunların hepsi yeni nesil Call of Duty motoru ile destekleniyor!

Call of Duty 4: Modern Warfare'den beri çıkan her oyun aynı motoru kullanmıştı fakat her oyunda motor biraz daha geliştirilmişti (yenilenmemişti). Bu yüzden oyun tarihinin en başarılı serilerinden biri olmasına rağmen COD son zamanlarda eleştiri almaya başlamıştı ki bu yeni grafik motoru haberi artık o eleştirileri de ortadan silecek gibi gözüküyor.

Hatırlatmakta bir kez daha fayda var şu ana kadar Activision'dan herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Size sunduğumuz haberler fısıltı kalabalığı içinde en tutarlı olanları. Ama şunu da biliyoruz ki şimdiye kadar çıkan her COD oyunu aynı şekilde sızıntı kaynaklı haberlerle adından bir hayli söz ettirdi. Dolayısı ile 1 Mayıs'ta bir şeyler duyma ve görme ihtimalimiz yüksek gibi görünüyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum