Yeni Nesilde Bir Legacy Of Kain Oyunu Görebiliriz

Crystal Dynamics’ten bir yudum umut

Oyuncuların içinde bir ukdedir The Legacy Of Kain serisi. Harika bir atmosfere, çok güzel bir konuya, unutulmaz karakterlere sahiptir. Ama bununla ters orantılı olarak da çok az oyunu vardır. Bu da yetmiyormuş gibi üzerinde çalışılmaya başlanan pek çok oyunu da iptal olarak bizleri üzmüştür hep. Hatırlarsanız daha önce bu konuyla ilgili bir dosya çalışmamız da olmuştu hatta.

Geçmişe dönüp baktığımızda son çıkan The Legacy Of Kain oyunu Defiance’ın üzerinden 12 yıl geçtiğini görüyoruz. Yakın zamanda çok oyunculu Nosgothçıkmış olsa da bizim aradığımız, senaryo odaklı yapım olmadığı kesindi. Dead Sun’ın iki yıl gibi bir geliştirme aşamasından sonra iptal olmasıysa âdeta tabuta çakılan son çivi etkisi yaratmıştı bünyede.

Bununla birlikte Crystal Dynamics bu markadan henüz vazgeçmemiş gibi görünüyor. Firma yetkililerinden Michael Brinker, bu nesilde yeni bir The Legacy Of Kain oyunu görecek miyiz sorusuna “%50 şansımız var,” cevabını vererek herkesi şaşırttı.

“Yeni bir The Legacy Of Kain oyunu yapmayı gerçekten isteyen çalışanlarımız var. Bu ilginç bir durum, çünkü insanlar geçmişimize ve markalarımıza bakıyor, sahiden de harika IP’lere sahip olduğumuzu görüyorlar. Hâl böyle olunca da oyuncular merak ediyor: ‘Nerede bu oyunlar? Ne yapıyorlar?’ Stüdyoda sürekli fikir üretip bu oyunları geri getirmeyi tartışıyoruz. O yüzden sahiden de %50 şansımız var.”

Eh, en azından seriyi kafalarından tamamen silip sadece Tomb Raider’a odaklanmadıklarını bilmek güzel. Kim bilir, belki günün birinde yine kazık çakarız Razielile vampirlerin kalbine… 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum