Yeni Bir Orta Dünya Oyunu: Shadow Of Mordor

Yeni nesil bir sandbox deneyimi.

Evet, çiçekli eteğimizi çekip kaldırımda oturarak ağlayabiliriz. Çünkü GameInformer yine yapacağını yaptı.

Aralık sayısının kapağını yayınlayan ekip, daha önce adını bile duymadığımız bir oyunu bizlere sundu. Middle-Earth: Shadow of Mordor, bize daha önce Yüzüklerin Efendisi evreninde hiç görmediğimiz bir karakter yapısı sunacak.

Oynadığımız karakterin adı Talion. Kendisi başarılı bir korucu ama ailesinin gözlerinin önünde katledildiğini görür. Ardından gelen kendi ölümü ise kısa solukludur çünkü intikamın ruhlarından birisi Talion’u diriltir ve ona Wraith’lerin güçlerinden bahşeder. Tabii Talion da bu elde ettiği güçlerle Mordor’a doğru yola çıkar çünkü kendisine yapılan hataların öcünü almak tek gayesidir.

Bu noktada bir es vermeli ve bahsedilen bu kavramların Orta Dünya ile yakından uzaktan alakası olmadığını not düşmek durumundayım.  Böyle köklü bir hikâyenin en azından öyküsel olarak geldiği yer utanılacak cinsten. Neyse, oynanıştan devam edelim biz.

Kişisel bir intikam hikâyesinin temel alındığı bu dünya öncelikle sandbox bir yapıya sahip. Hatta ekibin “yeni nesil sandbox” olarak tanımladığı bu oyun bize farklı seçenekler sunacak ve kararları bize bırakacak. Karizmatik spot cümlesinde “kimin ölüp kimin yaşayacağına karar verin” tavrını sürdürse de, bu yapılamayacak bir şey değil.

Üçüncü kişi kamerasından oynanan bu aksiyon / macera oyunu “Nemesis Sistemi” adı altında bir düşman sistemi ile geliyor. Bu sisteme göre dövüş şekillerimiz ya da düşmanlarla karşılaşma biçimimiz sonucunda karşımıza gelecek yeni düşmanlar farklılık gösterecek. Bu, şekil olarak değişmelerinden ziyade aralarındaki ilişkiler ya da karakteristik temelinde olacak. Şimdilik oldukça muğlak olan konular ama GameInformer’ın ay içerisinde yeni bilgileri özel olarak sunması ile perde aralanacaktır.

Oyunun yapımcısı Monolith. F.E.A.R. serisinden hatırlayacağınız bu ekip FPS’lerden başka bir yöne kaymanın ve WB Interactive’in Arkham Origins’te yaptığı işin etkisini sürdürmenin peşinde. Ayrıca ekibin Peter Jackson ve Weta Workshop’la yakın ilişkileri bulunmakta. Oyun ise Xbox One, Xbox 360, PS3, PS4 ve PC için hazırlanıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum