YouTube İle Nostalji Rüzgarları

VHS kaset izlemek böyle bir şeydi işte.

"Aranızda VHS kaset izleyememiş oyungezer var mı bilmiyorum. Eğer varsa, onlara şunu söylemek istiyorum: Çok şey kaçırmışsınız!

Ufacık bir oyungezerken (bilgisayardan ziyade kutu kutu pense falan oynadığımız zamanlar) bizde vardı bir VHS video oynatıcı/kaydedici. Tabi o zamanlar evde internet denen bir şey yok, TV kanallarının da bu kadar suyu çıkmamış. Televizyonla birlikte tek eğlecemizdi bu. Maç, film falan kaydeder, en olmadı gider VHS kaset kiralardık. O zamanlardan kiraladığımız ve Arnold Schwarzenegger'in oynadığı "Anaokulu Polisi" filmi hâlâ durur kitaplığımda..."

Şu yukarıdaki cümlelerin bir an aklımdan geçmesine neden olacak bir özelliğe imza attı YouTube bugün. Videolara, "VHS video efekti" ekledi adamlar yahu. Nostaljilerden nostalji beğendim. Kaset tabanlı video kaydının 57. yılını kutlamak için yapılan bu özellik, yüklü olan pek çok videoyu destekliyor. Efekti açmak için tek yapmanız gereken, video alt çubuğundan VHS kaset kogosuna tıklamak. Sonrasında da koltuğunuza yaslanıp geçmişe dalmak...

Videoda hep bir titreme, kare atlama, kayma... Ne günlerdi be hakikaten.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum