ZombiU Gözünü PC Ve Konsollara Dikti

Bir tatlı ısırıııık almayaaa geldiiiik…

Eskiden Ubisoft dendi mi aklımıza Beyond Good & Evil, Rayman, Splinter Cell (Chaos Theory mesela), Prince Of Persia ve tabii ki Assassin’s Creed adlı yeni ama heyecan verici isimler gelirdi. Bugünlerdeyse Fransız oyun yapımcısının adını duyunca fare görmüş fil gibi kaçıveriyoruz ortamlardan.

Ama eğri oturup doğru konuşalım, bu her oyunu için geçerli değil. Mesela 2012’de sadece WiiU’ya çıkan ve hasetlerden haset beğenmemize neden olan ZombiU var mesela. Her ne kadar zombi felaketi gibi klişenin klişesi bir konuyu el alsa da gerek yüksek aksiyonu gerekse de oynanış mekanikleriyle çoğu eleştirmeden tam puan almıştı kendisi. İşte o oyun, Enes K’nın bizlere uzak diyarlardan daha önce de çıtlattığı üzere, sonundaki U ekini atarak PS4 ve Xbox One’ın yanı sıraaaa… ek olaraaaak… PC’ye de geliyor! (Hadi yaşadınız… ya da öldünüz, bilemedim.)

ZombiU’nun en güzel özelliklerinden biri kalıcı ölüm (permadeath) mekaniğine sahip olmasıydı. Bir kez öldünüz mü yepyeni bir karakterle başlamak ve eski karakterinizin zombiye dönüşmüş hâlini bulup eşyalarınızı ondan geri almak zorunda kalıyordunuz. Kulağa eğlenceli geliyor, değil mi?

ZombiU, ya da yeni adıyla Zombi çok yakın bir tarihte, 18 Ağustos 2015’te bizlerle olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum