Akıllı Telefonlar İçin Gerçek Hayatta Oynanan Pokémon Oyunu Duyuruldu: Pokémon Go

Dışarı çıkıp pokémon avlamak mı? Ben varım!

Nihayet bir hayal gerçek oluyor ve akıllı telefonlar için bir Pokémon oyunu çıkıyor!

Ya da gerçek olmuyor. Bilmiyorum. Gelen oyun Pokémon Go normal bir Pokémon oyunu değil. Ama yine de bayağı güzelmiş gibi de geliyor kulağa. Ama çok da bir şey gösterilmedi. Bilemiyorum yani kısacası.

Pokémon Go, Google Earth'ün kurucusun John Hanke'ın açtığı stüdyo olan Niantic tarafından, Nintendo ve Pokémon Company'nin desteğiyle geliştiriliyor ve gerçek dünyada oynanıyor. Yani "şurada vahşi bir pokémon var" diye uyarı geliyor, siz de o lokasyona gidip pokémonu yakalıyorsunuz. Pokémon takas etme ve savaştırma da işin içinde var tabii. Yani gayet normal bir pokémon oyununun gerçek dünyada oynananı gibi. Yani belki buralarda 3DS vs. kullanan pek insan yok ama akıllı telefon deyince de iş değişir. Bizim ülkede bile bu oyunu oynayan bir sürü insan olacaktır diye düşünüyorum.

Oyunun ne derece umut vadettiğine dair daha çok şey söylemek isterdim ama bir oynanış videosu yok elimizde. Onun yerine inanılmaz gaza getiren bir tanıtım videosu var ama tabii kendinize hâkim olmaya çalışın. Çok gaza gelmeyin. Sanal gerçeklik gözlükleri gelişmediği ve yaygınlaşmadığı sürece videoda gördükleriniz güzel bir hayal olarak kalacak:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum