Apple Yeni Oyuncaklarını Tanıttı!

iPad Air 2, iPad Mini 3, Retina iMac, iMac Mini

16 Ekim tarihli beklenen Apple etkinliğinde, yine beklenen pek de sürpriz olmayan yeni Apple ürünleri tanıtıldı. 

Tablet ve iMac modellerinin tanıtıldığı etkinlikte Tim Cook yine başrolde idi. iPad Air 2, iPad Mini 3, Retina iMac, iMac Mini'yi katılanlara ve tüketicilere tanıtan etkinlikte, Apple Ceo'su iPhone 6 satışlarının iyi gittiğinden, Apple Pay konusuna kadar bir çok açıklamada da bulundu. Özellikle Apple Pay'in 20 Ekim'den itibaren ABD'de faaliyete geçecek olması bu özelliği kullanan cihazlara sahip olan kullanıcıları oldukça sevindirdi. Apple Watch için uygulama geliştirilmesini sağlayacak olan Watchkit'in gelecek ay yayınlanacağını belirten Apple'ın bir diğer müjdesi ise OS X Yosemite isimli masaüstü işletim sisteminin bugünden itibaren ücretsiz olarak Apple masaüstü cihazlara sahip kullanıcılar tarafından indirilebileceği oldu. iOs 8.1 de sürpriz bir şekilde bu etkinlikte duyuruldu.

Dilerseniz şimdi biraz yeni tanıtılan ürünlere göz gezdirelim.

iPad Air 2

Apple'ın merakla beklenen ürünü iPad Air 2 beklentilere değen ürünlerden biri gibi göründü. 6.1 mm inceliğe sahip olan ürün şu anda bu konuda dünyanın en incesi durumunda. iPad'ler için özel olarak üretilen Apple A8X yonga setini kullanann ürünün işlemcisi eskiye göre %40 daha hızlı çalışmakta. GPU da aynı oranda daha hızlı bir performans sergiliyor. iPhone'daki Touch ID özelliği tablete de taşınmış durumda.

8MB iSight özellikle bir kameraya sahip olan cihaz Full HD çekimler yapabiliyor. F2.4 diyafram aralığına sahip olan ürünün ön kamerası da artık daha gelişmiş özelliklere sahip olacak. Ayrıca slow motion ve 120 fps görüntüler kaydetmek artık iPad Air 2'de mümkün olacak. Bağlantı hızı da gelişen cihazın şarj ömrü 10 saati bulacak. Cihaz gümüş, uzay grisi ve altın renklerde olacak.

iPAD AIR 2′NİN ABD FİYATLARI (Wi-Fi)

16 GB iPad Air 2: 499 dolar

64 GB iPad Air 2: 599 dolar

128 GB iPad Air 2: 699 dolar

 

iPAD AIR 2′NİN ABD FİYATLARI (3G/LTE)

16 GB iPad Air 2: 629 dolar

64 GB iPad Air 2: 729 dolar

128 GB iPad Air 2: 829 dolar

11

 

iPad Mini 3

Cihazın yeni denilebilecek çok fazla özelliği olmamakla beraber Touch ID bu yeni miniğe de eklenmiş durumda. Onun dışında A7 yonga setini kullanacak olan cihaz tyine retina ekranla karşımıza çıkacak. Bağlantı özelliklerinin de bir miktar geliştiğini söylemek gerek ama iPad Air 2'nin yanında kendisinin sönük bir duyuru olarak kaldığını söyleyebiliriz.

iPAD MINI 3′ÜN ABD FİYATLARI (WiFi)

16 GB iPad Mini 3: 399 dolar

64 GB iPad Mini 3: 499 dolar

128 GB iPad Mini 3: 599 dolar

 

iPAD MINI 3′ÜN ABD FİYATLARI (3G/LTE)

16 GB iPad Mini 3: 529 dolar

64 GB iPad Mini 3: 629 dolar

128 GB iPad Mini 3: 729 dolar

22

 

Yeni Nesil Retina iMac

27 inçlik Retina ekrana sahip bu iMac yine oldukça şık görünmekte. Oxide TFT ekran panelini kullanan cihazın 4K'nın da üzerinde bir çözünürlük ve görüntü kalitesi sunduğunu söylemek gerek. iMac’in ekran çözünürlüğü Retina 5K ile tam “5120×2880” olacak! 4K videolarınız üzerinde bile çalışabileceğiniz Final Cut Pro X ile gelecek olan cihazın görüntü derinliği 4K teknolojisine göre %60 daha fazla olacak. Ayrıca cihazın enerji tasarrufu konusunda da eski nesile göre önde olacağı söylendi.

i5 ve i7 işlemcilere sahip 2 modelinin olacağı açıklanan canavar 8 GB Ram'e, 1 TB HDD'ye sahip olacak. AMD'nin R9 ekran kartı da cihazın grafik gücünükanıtlamaya çalışacak. 

RETINA IMAC'IN ABD FİYATLARI 

27'' i5 işlemcili: 1779 dolar

27'' i7 işlemcili: 2499 dolar

21.5'' i7 işlemcili: 1099 dolar

33

 

Yeni Nesil iMac Mini

Eski mini iMac'in fiyatının 100 dolar aşağısına satılacak olan yeni nesil mini 4. nesil intel işlemci kullanacak. Intel Iris ve HD Graphics 5000 ekran yongalarından güç alan cihazın sunduğu çok dev özellikler yok ama ondan minik olması dışında beklenen çok bir şey de yok zaten. Şık bir multimedya cihazı olmasının yanında amatör olarak tasarım ya da video programlarını kullanmanızda yardımcı olacaktır.

iMac Mini ABD Satış Fiyatı: 499 Dolar.

44

 

Bir Apple etkinliğinin daha sonuna geldik. Yeni telefon ve tablet duyuruları için 1 sene daha beklemek durumundasınız Apple hayranları olarak. iPad Air 2 ve Retina iMac heyecan veren cihazlar ama eski nesillerinin üstüne koyduklarına bakarsak müthiş bir teknolojik hamle göremiyoruz açıkçası. Daha önceki Apple duyurusunun ardından da söylediklerimi tekrarlamak yerine sizi iPhone 6 sonrası yaptığım habere yönlendirmek istiyorum. Şahsi fikilerimi merak edenleriniz varsa şu haberin sonuna alabiliriz sizleri.

Yeni duyurulan Apple cihazları hakkında daha çok görsele ulaşmak isterseniz de hemen aşağıdan galerimizi gezebilirsiniz.

 

galeri

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum