Avengers: Endgame, Gişe Gelirlerinde Avatar'ın Ensesine Yapıştı

Yaklaşıyor, yaklaşmakta olan

Avengers: Endgame vizyona gireli bir aydan uzun bir süre oluyor, film açılış gününden itibaren çeşitli rekorları kırarak ilerlemeye devam etti. En fazla açılış günü gişe geliri elde eden film oldu, bunu en fazla hafta sonu gişesiyle devam ettirdi. Ardından yerel bazda, yani Amerika içerisinde elde edilen gelirde Avatar'ı geçmeyi başardı. Fakat bu alandaki rekor 936.7 milyon dolar ile Star Wars: The Force Awakens'a ait. Geriye sadece dünya çapındaki gişe geliri rekoru kaldı.


2009 yılında çıkan Avatar filmi dünya genelinde 2.788 milyar dolar ile halen rekoru elinde bulunduruyor. Bugün itibariyle Avengers: Endgame'in gişe geliri ise 2.625 milyar dolar. Endgame'in vizyondan ne zaman kalkacağını bilmiyoruz ama yakın zaman içerisinde bu rekoru kırması bekleniyor. Avatar'ın Amerika içi gişesi 760.5 milyon dolar, Endgame ise 780 milyon dolara ulaştı. Fakat Avatar'ın Amerika dışında elde ettiği 2.027 milyar dolarlık gelir halen uluslararası alanda en yüksek gişe geliri rekorunu koruyor. Endgame'in uluslararası gişesi 1.845 milyar dolar. 

An itibariyle Endgame hem dünya geneli, hem de Amerika içi gişe gelirlerinde ikinci sırada yer alıyor. Film vizyondan kalktığı zaman bu iki rekordan en az birisini kırması bekleniyor. Sizce Avengers: Endgame bu rekorlardan en az birini egale etmeyi başarabilir mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum