Bakış Açısı: E3'ün Hükmen Galibi Playstation 4

Sony, akıllıca kararlar alarak Microsoft'u zor duruma düşürdü

Aslında Sony'nin E3 konferansı hızlı, uzun ve fazlasıyla garip bir etkinlik oldu. Nereden geldiği belli olmayan iş adamları ortaya Playstation 4'ün film ve müzik içerikleriyle ilgili sayısız (ve çoğunlukla anlamsız) sözler verirken, Vita'nın yaşamını nasıl sürdüreceği gibi bazı konular hakkında yine bir allahın kulu doğru dürüs bir açıklama yapmadı. Daha da kötüsü, birkaç hayati oyun demosunun oynanırken yavaşlaması ve donması gibi olaylar oldu. Assassin's Creed 4'ün gösteriminde yaşananlar sorunlara ise hiç girmeyelim. (nazar boncuğu takalım?)

…Ama sonra Jack Tretton sahneye çıktı ve Sony bir anda boks eldivenlerini takıp yumruklarını savurmaya başladı.

Oyunlarınızı arkadaşlarınıza verebilirsiniz. Oyun diskleriyle istediğinizi yapabilirsiniz. Playstation 4, gün aşırı sizden internete bağlanmanızı istemeyecek. Tek başına oynayacağınız bir oyun için internete bağlı olmanız gerekmeyecek.

Tretton şu an haber bile olmaması gereken ve mevcut jenerasyonlarda elimizde olan özellikleri Playstation 4 için değiştirmeyeceklerini açıklaması seyirciler tarafından çoşkuyla karşıladı. Özellikle Microsoft'un ardından garip DRM ve internet gereksinimleriyle zehirleneceğini düşünen bu kitle sevinmesin de ne yapsın?

Bu haberler o kadar mutlu etti ki oyuncuları, daha sonra açıklanan Sony'nin multiplayer oyunlar için PSN Plus aboneliği istemesi bile kimseyi ilgilendirmedi bile. Sony, oyunculara yıllardır elinde olan imkanları yeni nesille birlikte yeniden sağlayacağını söyleyip herkesi gaza getirdikten sonra, multiplayer için para ödemenizi istedi ve oyuncular bunu olgunlukla karşıladı. Bu durum Sony'yi sanıyorum daha fazla mutlu edemezdi.

Playstation 4 ve Xbox One duyurulduğundan beri her seferinde Sony, Microsoft'un verdiği kararları kullanarak Microsoft'u zor durumda etmeyi başardı.

Xbox One'ı yerin dibine sokan video: Playstation 4'de Oyunlar Nasıl Paylaşılır?

Microsoft'un Xbox One'u Playstation 4'e göre geç duyurmasına rağmen bazı basit soruları cevaplayamaması veya farklı yöneticilerin kafa karıştırıcı beyanlarıyla uğraşması sırasında, Sony'nin fazlasıyla oyuncu odaklı açıklamalarının üstüne bir de Microsoft'un satın aldığınız bir oyunu bir "arkadaşınıza" vermeniz için onunla 30 gün arkadaş kalmanız gerektiği gibi saçma duyurularına karşılık Sony'nin aklıselim beyanatlarla satın aldığınız oyunu kimle paylaştığınız bizi ilgilendirmiyor açıklamaları herşeyi daha net bir şekilde ortaya koyuyor sanırım.

Bu yaşananlar artık Microsoft ve Sony arasındaki bu çekişme bir PR kavgası değil.

Konferansın sonunda Sony, Microsoft'a belki de en ağır darbeyi vurdu: Playstation 4, 399.99 dolarlık fiyat etiketiyle piyasada olacak. Bu Playstation 4'ü Xbox One'dan 100 dolar ucuz bir konuma getiriyor!

Playstation 4, ucuz ve muhtemelen içindeki donanımıyla Xbox One'dan çok daha güçlü ve DRM saç baş yolan sistemleri kendi sisteminden arındırırken, Microsoft'un DRM ve internet bağlantı gereksinimleriyle dolu sistemleriyle birlikte 100 dolarlık bu farkı müşterilerine nasıl açıklayacak merak konusu.

Kısacası arkadaşlar, birkaç hafta önce dediklerimi şu an yiyorum. Daha önce neler yazdığımı bilenler ve karşı çıkanlar kıs kıs gülsünler, haklılar. Bugün bir konsol almak istersem kararım kesinlikle Playstation 4 olur.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum