Bethesda’nın Sosyal, Mobil Ve Nintendo Alanlarıyla İşi Yokmuş

En kestirme yol bildiğin yoldur demişler

Oyun sektörünün sürekli olarak değişen trendlerine firmalar bir şekilde ayak uydurmaya çalışırken Bethesda’nın bildiğinden şaşmama kararı hayret ve bazıları için takdir kazanacak cinsten. Zira firmanın insan kaynakları ve pazar müdürü Pete Hines’in dediğine göre sosyal, mobil ve Nintendo alanlarıyla işleri yokmuş.

“Tabi bu söylediğimiz bu alanlarla ilgilenmediğimiz anlamına gelmesin. Sadece bizim için doğru olduğuna inanmamız gerek. Şu an Nintendo için bir projemiz yok, en son ne zaman yaptığımızı da hatırlamıyorum. Herkes neden Facebook oyunu yapmadığımızı da sordu. Ama kaçıyor değiliz, sadece bizim alanımız değil. Aynı şekilde XBLA ya da iPhone oyunu yapmayacağız anlamına gelmesin. Bizim için iyi olacağına inanmadıktan sonra umurumuzda da olmaz doğrusu. Sonuçta Austin’de Rich Vogel’in (Battlecry) başına geçtiği yeni bir stüdyo açtık ve yeni bir F2P oyun üzerinde çalışıyorlar. Demek ki sadece diske basılı AAA projeler yapmıyoruz değil mi?”

Oyun sektörünün adeta oyununu bozan Bethesda’nın açıklamaları böyle. Ayrıca laf arasında birçok yeni projeleri olduğunu ve dürüstçe Prey 2 bulunduğu yerden çok da memnun olmadığını ağzından kaçırdığını da ekleyelim. Siz neymişsiniz be abi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum