Bill Gates: iPad Kullanıcıları Tepkili!

"iPad'de klavye olmamasına kullanıcılar sinirleniyor. Surface öyle mi ya?"

Microsoft'un kurucusu ve eski CEO'su Bill Gates, son yaptığı açıklamalarla iPad'i hedef almış. Gates'e göre iPad kullanıcıları, cihazın fiziksel klavyesi olmadığından ötürü tepkililer. Oysa Microsoft'un kendi tableti Surface, masaüstü benzeri işletim sistemi (hatta Surface Pro, Windows 8'le masaüstü işletim sisteminin ta kendisi) ve klavyesiyle kullanıcıların tüm isteklerini karşılayabilecek yönde.

"Bilgisayar sonrası dönem her geçen gün bizi daha fazla içine alsa da, kullanıcılar tabletlerinde hâlâ bilgisayar deneyimini tatmak istiyorlar." diyen Gates'e göre iPad, çeşitli yazılımsal ve donanımsal eksiklerinden ötürü bu deneyimi sağlamaktan aciz. "Yazamıyorlar, belge oluşturamıyorlar. Office'leri bile yok!" (Eklenecek bir klavye ve yığınla ofis uygulaması var tabi ama hiçbiri Microsoft Surface/Office çapında değil herhalde Gates'e göre. Onu geçtim, Microsoft'un geliştirmekte olduğu Office for iOS ne olacak?)

Eski CEO'ya göre iPad sadece klavyeli bir tablet olabilir; ancak Microsoft Surface, tablet formunda bir bilgisayar. O nedenle de iPad'den bu konuda daha üstün... Kısacası Bill Gates kullanıcıların isteklerini kendince belirlemiş, analizini yapmış ve Surface'ı birinci seçmiş. Ancak bu sırada cihaz satışlarına pek bakmamış olmalı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum