Blizzard, Overwatch 2'deki Matchmaking Sıkıntılarına Açıklık Getirdi

Dürüst ve detaylı bir açıklama

Overwatch 2 üzerindeki kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Blizzard, geçtiğimiz sezon başlangıcında yaptığı matchmaking güncellemelerinden beklediği geri dönüşü alamadığını açıkladı. Oyuncular da durumdan şikayetçi olunca geliştirici, matchmaking sistemindeki sorunları detaylandırdığı bir açıklama yayınladı.

Aaron Keller imzalı açıklamada bu güncellemenin neden çare olmadığı ve matchmaking sisteminde ilerleyen günlerde yapılacak değişikliklere değinildi. İlk olarak gelin biz de soruna yakından bakalım.

Keller, açıklamanın henüz başında oyuncuların isyanlarına katıldığını ifade ediyor. Sistem üzerinde çalışmayı sürdürdüklerini paylaşan geliştirici, güncellemenin “iyi yanının” oyuncular arasındaki yetenek farkını en aza indirgediği görüşünde.

Yukarıdaki grafik bir hayli ilginç. Yönetmenin ifadelerine göre yüksek ve düşük MMR’daki oyuncuların maçları içerisindeki yetenek farkı, gelen güncellemeler ile en aza indirgenmiş durumda. Bu farkın artmasına neden olan ise iki farklı açıklama var.

Bu açıklamalardan ilki oldukça basit: grup oyuncuları. Keller, Overwatch 2 içerisinde oyuncuların 5 rank üstündeki arkadaşları ile oyuna girebildiğini hatırlatıyor. Pek çok oyuncu da bu yöntemi tercih ettiği için maçlar içerisinde yetenek farkının ciddi oranda arttığını görüyoruz.

Matchmaking sisteminde yaşanan sıkıntı ise 3. Sezon ile gelen bir değişikliğe bağlanmış. Keller, bu güncelleme ile tüm oyun modlarının birbirine bağlandığını ve sorunu büyüttüğünü ifade etmiş. Geliştirici ekip bundan böyle tüm oyun modlarına özel ilgi gösterecek.

Bakalım bu matchmaking sorunu ne zaman düzelecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum