Company of Heroes 3, Oldukça Detaylı Bir Strateji Deneyimi Sunacak

Geliştirici günlüğünde güzel detaylar paylaşılmış

Company of Heroes serisi de sevilen, beğenilen strateji serilerinden birisi. Relic, Company of Heroes 3 ile de bu tabloyu devam ettirmek niyetinde. Bu konuda özenli çalıştıklarını ve oldukça detaylı bir strateji deneyimi yaşatmak niyetinde olduklarını gösteren bir geliştirici günlüğü paylaştılar:

Videonun hemen başında dikkat çekilen detay, oyunun sefer bölümünde dinamik bir harita sunulacak olması. Stratejik sefer haritası ile gerçek zamanlı savaşlar arasında özel bir bağlantı olduğuna inanan ekip, oyuncuya bu deneyimi aktarma gayreti içinde. Birliklerinizin haritaya indikleri konumlar ve lojistik hatları gibi konular da çatışmaların seyri için göz önünde bulundurmanız gereken hususlar arasında yer alıyor.

Çatışmalarda kullanacağınız birim seçimlerine de değinilmiş. Mesela hava birimlerini kullanabilmek için hava sahalarını kontrol etmeniz, uçaklarınız için ikmal hatları oluşturmanız lazım. Tabii bu durum diğer birlikler için de geçerli. Nasıl adım adım stratejik hamleler yapmak gerektiğini gayet güzel özetlemişler, ellerine sağlık :)

Donanmanızın hem denizden ikmal sağlamak hem de sahil kesiminde konuşlanırken ateş gücü sunmak gibi bir işlevi olduğundan da bahsedilmiş; partizanların oyuna kattığı stratejik katmandan da.

Ayrıca, oyunun ele aldığı dönemde Alman ordusunun durumunun oyuna nasıl yansıtıldığını da ifade etmişler (Alman hava kuvvetlerinin üstünlüğünü yitirdiği, daha çok düşman limanlarına, hava sahalarına ve ikmal yollarına saldırmakta olduğu bir dönemden bahsediliyor sonuçta).

Çatışmaların sonucunun bir sonraki görevde nasıl etkileri olabileceğine dair de bilgi verilmiş, farklı çatışma türleri olduğundan da.

Company of Heroes 3, önümüzdeki yıl oyun severlerle buluşacak. Yakın takibe aldığımız oyunlardan, merakla bekliyoruz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum