Corona, Yeni Nesil Konsolların Çıkışını Geciktirebilir

Virüs, Çin'in üretim sektörünü de vurdu

Yeni nesil PlayStation ve Xbox konsollarının bu yılın tatil döneminde, yani yıl sonuna doğru çıkması bekleniyor. Ancak PlayStation 5 ve Xbox Series X de çoğu elektronik ürün gibi Çin'de üretilecek ve bildiğiniz gibi Çin şu sıralar dünyayı da etkileyen çok büyük bir sorunla uğraşıyor: corona virüsü.

Bugüne kadar bu virüs sebebiyle 600'den fazla kişi hayatını kaybetti ve ölenlerin ikisi dışında hepsi Çin'den. Bügün itibariyle de hastalığa kapılanların sayısı 31 bin olarak açıklandı.

Bu durum Çin'in üretim sektörünü de ciddi biçimde etkilemiş durumda. Örneğin iPhone'u üreten dev firma Foxconn, işçiler için karantina uygulamaya başladı. Bu kararın iPhone üretimini etkilemesi bekleniyor. Benzer biçimde Microsoft ve Sony'nin de yeni nesil konsollar için üretime geçeceğini düşünürsek virüsün daha da yayılması üretimi geciktirebilecek veya çıkış zamanı stokların beklenenin çok altında kalmasına neden olabilecek.

Jefferies Group tarafından bu hafta yayınlanan notta "eğer Çin'deki üretim tesisleri bir ayı aşacak şekilde kapalı kalırsa bundan oyun üretimleri de, yeni konsollar da ciddi biçimde etkilenecek ve her iki konsol da planladıkları 2020 sonbaharı tarihini ertelemek durumunda kalabilecekler" deniyor.

Microsoft ve Sony'nin büyük umutlar bağladığı bu yıl, beklendiği gibi mi olacak, yoksa elde olmayan bu tür sebeplerle yeni konsollara kavuşmamız biraz daha zaman mı alacak, bunu da önümüzdeki aylarda daha net biçimde öğreneceğiz.

YORUMLAR
İses
7 Şubat 2020 23:14

Oyunlar gelsinde konsol için bekleye biliriz birazdaha

Parolamı Unuttum