Dark Matter’ın Sonu Daha Tatmin Edici Hale Gelecek

Tek gelişme bu da değil.

 

 Güncelleme: Yeni gelen bilgiler, Dark Matter'ın Steam'den de kaldırıldığını gösteriyor. Artık oyun SteaM'den temin edilemiyor yani.

Asıl Hikaye: Önce başarısız olan Kickstarter kampanyası, sonra da 15$ fiyat etiketinin karşılığında 4-5 saatlik bir deneyim sunması ile kafaları karıştıran Dark Matter, oyunun sonunda “devam edecek” (to be continued) yazısıyla bittiği için eleştirilere maruz kalıyordu. Hatta, o noktaya gelmeden hemen önce de hikayeyi düz bir metin ile toplamak kısmı bile birçok oyuncuyu çileden çıkartmıştı.

Bilmeyenler için, Kickstarter kampanyasında hedefledikleri miktarın  oldukça uzağında kalan Dark Matter, normalde 20’den fazla bölüm olarak tasarlanmasına rağmen 14 bölümlük bir halde satışa sunulmuştu. Yapımcı InterWave Studios, oyunlarını bitmiş olarak nitelendirseler bile bölümlerin kısalığı ve eğitim bölümlerinde olan bazı silahların oyunda yerini bulamaması oyuncuları rahatsız etmişti.

Gelen tepkiler sonucunda ise, yapımcı ekip oyuna daha düzgün bir son yapacaklarını belirttiler. Bütün bu olan sıkıntının aslında parasız kaldıkları için gerçekleştiği, Kickstarter kampanyası olmadan oyunu istedikleri gibi bitiremedikleri ise söylenenler arasında.

Buna ek olarak ise, GOG.com oyunu 21 Ekim’den önce almış olan oyunculara talep ettikleri takdirde para iadesi yapacaklarını açıkladı. 21 Ekim’de oyunun açıklama metnini değiştirdiklerini, önceki metnin oyunun şu anki durumunu yanlış anlattığını fark ettiklerini ve öncesinde metin sebebiyle yanılan oyunculara bu imkanı sunduklarını belirten GOG yetkilileri, detayları bu başlıkta açıklamış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum