David Cage: Oyunlara Tek Bir Tanım Yapmaya Kimsenin Gücü Yetmez

David Cage, eleştirilere cevap veriyor.

Dün sizlerle Beyond: Two Souls’un inceleme notlarını bir tutam paylaşmıştık. Aynı diğer ekiplere olduğu gibi bizlere de oyunun inceleme kopyası gelmiş, bu nedenle dergiye de dahil etmiştik hatta. Hem inceleme kopyası, hem de daha öncesinde bize 3 saatlik deneyim sunan ön inceleme kopyasını gören insanlar olarak da bazı notları yadırgamıştık.

Bu konuda şaşkınlık bir tek bizde yok ki, David Cage de yaptığı işe dair yorumlarını basınla paylaşmaya başladı. Oyundaki anlatım şeklinin “oyunlarla bağdaşmadığına” parmak basılan birçok inceleme sonunda Cage bu konuda tekil bir tanım olmayacağını belirtti.

“Video oyunu birden farklı şey olabilir. Angry Birds bir oyundur, Call of Duty de, World of Warcraft da, Gone Home da. Kim kalkıp da ‘sen bir video oyunusun’, ‘sen değilsin’, ‘sen bu ailenin bir parçası değilsin’ diyebilir ki? Kimse.”

Cage’in son sözleri ise insanların bu baskıcı politikaları bırakıp, farklı fikirleri olan herkesin bir şekilde kendisini ifade etmeye hakkının olması.

“İnsanların, merkezinde başkalarını vurmak olmayan oyunlar yaratmaya çalışmaları çok güzel bir şey.”

Kişisel bir ek yapmam gerekirse: Ofise Beyond’un ön inceleme kopyası geldiğinde, başına oturtulan kişi bendim. Hep birlikte televizyonun karşısında olmamıza rağmen kontroller bendeydi. Oyunun çok başlarını tecrübe etmemize rağmen katılıyorum, oyun kendinden önceki Heavy Rain’e göre daha pasif, ritmi tümüyle farklı.

Ama unutmamak lazım, David Cage tekrar tekrar “Heavy Rain 2 yapmıyorum” diye belirtti. Zaten beklenti asla bu olmamalıydı. Bizler de bu oyundan Heavy Rain 2’yi bekleyen oyun basınını şaşkınlıkla izledik açıkçası.

Bu ay Beyond: Two Souls’un incelemesi dergide sizi bekliyor. Kesin kararınızı onu okumadan vermemenizi öneririz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum