Ufak Bir Sohbet: David Cage ve Yu Suzuki Bir Arada!

Doğu ve Batı'nin bir araya geldiği bir sohbet.

Fahrenheit, Heavy Rain ve merakla beklenen Beyond: Two Souls’un arkasındaki isim David Cage ve 1999’da çıktığında birçok kişinin aklına kazınmış Shenmue’nin babası Yu Suzuki bu videoda bir arada. Bu iki önemli ismi bir araya getiren kişi ise MGS3: Snake Eater ve MGS4:Guns of Patriots’da Kojima’nın ekibinin önemli isimlerinden olan, 343 Industries’de çalışıp Halo 4’ün yapımında da görev almış Ryan Payton.

Oldukça keyifli bir sohbet, söylediğine göre David Cage Fahrenheit’ta çalışırken yapmayı amaçladığı birçok şeyin Yu Suzuki tarafından farklı yollardan başarıldığını görmüş. Shenmue’nin hikâyesini oyuncuya daha uzun süreli bir tecrübe ve farklı yollar vasıtasıyla anlatırken bir yandan da yeni mekanikler getirmiş bir oyun olması konunun kilit noktalarından. Bilirsiniz David Cage oyunları da QTE (Hızlıca ekranda çıkan tuşlara basmanız gereken sahneler) sisteminden ağır olarak faydalanan bir oynanışa sahiptir, Shenmue ise bu sistemi ilk kullanan oyunlardan. Burada değinilen kısım oyuncuların QTE’ye olan bakış açısı. David Cage’e göre bu oyuncuyu zorlaması ve bir şeyler başardığını hissettirmesi gereken ya da bunu ondan bekleyebileceğiniz bir sistem değil. Kendisinin bu sisteme odaklanma amacı oyuncuya bir şeyler hissettirmek, bir duygu vermek. Kişinin ana karakter ile bir empati kurmasını ve oyun bittiğinde tanıdığı birini kaybetmiş gibi hissetmesini sağlamak. Beyond’da da yapmak istediği şey bu, sekiz yaşından itibaren Jodie’nin yaşamına ortak olacağız.

Bir oyunun illa zor olması gerekiyor mu?” cümlesi çıkıyor Cage’in ağzından. Yu Suzuki’nin görüşü oyununa göre bunun değiştiği ve bazı oyunların sizi zorlaması gerektiği şeklinde olsa da kendisi de zamanında tuşlara basamadığında oyuncu sinir olmasın diye kolaylaşan bir sistem kullanmaktan çekinmemiş.

İkisinin buluştuğu ortak nokta da şu; oyunu kapattığınız hala aklınızın oyunda kalması, kafanızda onla ilgili düşüncelerin dolaşması ki iki ustanın da bunu başardığını söylemek mümkün. Bir Kojima’yı tutup getirseymişsiniz ne güzel olurmuş be!

Not: Yu Suzukii videonun 22. dakikasından itibaren sohbete dalıyor belirtelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum