Divinity’nin Yapımcılarından Kickstarter Açıklaması

"En iyisini yapmak istiyoruz"

Larian Studios dün akşam saatlerinde Divinity: Original Sin 2’yi duyurmuş ve tıpkı ilk oyunda olduğu gibi yine bir Kickstarter kampanyası başlatacaklarını açıklamışlardı. Ancak bu beyan sevinçle birlikte bazı soru işaretlerini de yanında getirdi. Zira hem sizler hem de dünyanın dört bir yanındaki oyuncu aynı soruyu dile getiriyordu: İlk oyunla yakalanan başarının ve kazanılan paraların ardından neden yine Kickstarter?

Stüdyonun kurucusu Swen Vincke bunu iki sebebe bağlıyor. Birincisi Divinity: Original Sin’i sevdiğimiz oyun hâline getiren şeyin topluluk desteği olması. Vincke, hem Kickstarter destekçilerinin hem de Erken Erişim oyuncularının yaratıcı fikirleri, geri dönüşleri ve tavsiyeleri olmasaydı D:OS’in bu kadar başarılı olamayacağının altını çiziyor ve buna minnettar olduklarını, hayranlarını bir kez daha oyunun yapımına dahil etmek istediklerini belirtiyor.

İkincisiyse tabii ki para. “Elimizde havalı şeyler yapabilecek bütçe var elbette, ama biz oyunu bundan daha da ileriye taşımak istiyoruz. Ne kadar ileriye gidebileceğimiz Kickstarter bağışlarınıza bağlı tabii ki. Belki de sayenizde son derece havalı şeyler yapabileceğiz. Topladığımız tüm para oyunu daha iyi hâle getirmek için kullanılacak. Tıpkı ilk Original Sin’de olduğu gibi,” diyor Vincke.

Kampanyanın başarısız olma ihtimalini de atlamayan Vincke o takdirde yanlış bir adım attıklarını kabulleneceklerini, bunu oyunculardan gelen bir cevap olarak algılayacaklarını ve ders çıkaracaklarını ekliyor sözlerine.

Divinity: Original Sin 2’nin bağış kampanyası 26 Ağustos’ta başlayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum