DOTA 2 - The International 4

Heyecan yükseliyor.

10,680,861 milyon dolar...

Bu sayı ne bir şirketin yıllık cirosu; ne LeBron James'in yeni takımında alacağı yıllık ücret; ne de ultra zengin bir iş adamının geçen yıl ödediği toplam vergi. Bu sayı sadece elektronik spor tarihinin en büyük ödül havuzunu temsil ediyor, turnuvayı kazanan takımın oyuncularının teker teker milyoner olacakları: The International 4.

Bu sene turnuva katılan 16 takım tek bir grupta toplandı ve birbirleriyle birer maç yaparak bir üst tura en iyi aşamadan katılma ve mümkünse turnuvadan elenmeme mücadelesi verdiler. Zorlu geçen ilk birkaç gün sonunda, sıralamaların üst sıralarını Asya takımlarının domine ettiği görüldü. Vici Gaming, Team DK ve IG ilk dörte kendilerine yer buldular. Kuzey Amerika'nın umudu EG de kendilerinden bekleneni aşarak, grupta ikinci olup Vici ile ana aşamaya direkt katılma hakkı kazandı. Üç TI'ın da finalisti Na'Vi her zamanki gibi grup aşamalarında tökezlese de, bir sonraki playoff aşamasına katılma başarısını gösterdi.

Grubun birçoklarına göre en büyük sürprizi, geçen senenin şampiyonu Alliance'ın grup aşamasında turnuvaya veda etmesi oldu. Son gün kazanması gereken maçı kaybedip, yakın takipçileri LGD, Newbee ve mausesportsda kendi gerçekleşecek maçlarını kazanınca, şampiyon havluyu çok erkenden attı. Peki bunun sebebi neydi? Geçen sene Alliance için işleyen ve onları şampiyon yapan taktikler neden bu sene hiçbir işe yaramadı? Öncelikle Alliance takım olarak harika bir uyuma sahip, bundan kimsenin şüphesi yok. Stabil bir takım ama oyuncuların dar kahraman havuzu Alliance'ın rakiplerine kolaylık sağlamakta. Diğer rakipler Alliance'ın yıllardan beri uyguladığı split push, yani aynı anda birden fazla lane'den saldırma taktiğini çok kolay bir iki ban'la tamamı ile yok etti. AdmiralBulldog belki de dünyanın en iyi Nature's Prophet ve Lone Druid oyuncusu ama LD'nin meta-game'deki düşüşü ve her takımın Nature's Prophet'i banlaması sonucu Bulldog komforlu hissettiği kahramanların dışına çıkmak zorunda kaldı. E bir de split push'un en önemli kahramanlarından IO da sık sık banlanınca Alliance sudan çıkmış balığa döndü ve her ne kadar son maça kadar zorlasalar da başarısız olup turnuvadan elendiler. Bazılarına göre Alliance'ın rat dota'sının (takım savaşlarından kaçarak, split push'a yönelmek) turnuvadan gitmesi sevindirici olsa da eski şampiyonun bu kadar erken elenmesi turnuvanın keyfini kaçırmadı da değil.

Turnuvada playoff elemeleri hâlâ sürmekte. Takımlar Seattle'daki KeyArena'ya çıkmadan önce bomba cep stratejilerini karşı takımlara göstermek istemiyorlar ve şu an için bir kaç sürprizin dışında beklenildiği gibi bir turnuva izliyoruz. Asya takımlarının üstünde büyük bir baskı var, hepsi birincilik istiyor. Na'vi, son üç senenin finalisti, bu sene de finale çıkmazsa başarısızlık sayılacaktır. Cloud9 belki de turnuvanın en dinamik ve izlemesi zevkli takımı ama acaba finallere kalabilecekler mi? Bunların hepsini ancak playofflar bitip 18-21 Temmuz tarihleri arasında ana karşılaşmalarda görebileceğiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum