Dune'un Devam Filmi Onaylandı! Vizyon Tarihi Açıklandı!

Daha Dune bir bugün iki

Dune filmi vizyona girdiği andan itibaren hem eleştirel hem de gişe anlamında yüzleri güldürüyor. Daha önce filmin başarılı olması durumunda devam filminin kesin olarak geleceğini açıklayan yönetmen Denis Villenueve sözünün eri çıktı. Hem de daha filmin yedisi çıkmadan devam filmi onaylandı. Muhtemelen sadece açılış gişesi bile Warner Bros ve Legendary'i hemen harekete geçme konusunda cesaretlendirmiştir. Devam filminin duyurulmasıyla vizyon tarihinin açıklanması da bir oldu. Yani stüdyo zaten çok daha evvelden hazırlıkları yapmış, "başarılı olursa" kısmı biraz hayranları gaza getirmek içinmiş. Bu strateji işe de yaramış.

"Bu sadece bir başlangıç. Şu ana kadar Dune filmini deneyimleyen herkese ve önümüzdeki günler ya da haftalarda filmi izleyeceklere teşekkürler. Macera devam edeceği için heyecanlıyız." açıklamasını paylaşan Legendary, devam filmini ilk duyuran yer oldu. Warner Kardeşler ikinci filmde de yine işin içerisinde olacak ama gelen haberlere göre ilk filminin bütçesinin yaklaşık yüzde sekseni Legendary tarafından karşılanmış. Filmin getirdiği kârın nasıl bölüşüleceğini ise doğal olarak bilemiyoruz. Legendary bu sefer daha eşit bir dağılım isteyebilir ama Warner Bros yanlış ata oynamaz gibi geliyor. 

20 Ekim 2023 tarihinde Çöl Gezegeni'ne bir yolculuğa daha çıkacağız. İlk filmden hangi oyuncular kadroda kalır, yeni kimler eklenir gibi sorular için henüz çok erken. Ancak çok büyük kbir aksilik olmazsa Denis Villenueve'nin yeniden yönetmen koltuğunda oturacağını biliyoruz. Umarım ilk filmin yakaladığı başarı devam eder ve nur topu gibi yeni bir sinematik bilim kurgu evrenine sahip oluruz, zira eskileri artık biraz sıkmaya başladı...

YORUMLAR
DrKllr
27 Ekim 2021 12:51

"Daha Dune bir bugün iki."

Bunu yazmak için sabırsızlıkla bekliyordunuz di mi xD

oe93
DrKllr
27 Ekim 2021 16:26

Ben bunu dün Twitter'da bir arkadaşımda gördüm, şakayı ilk o yapmış. Haberi yazarken çalacağımı söyledim. Kendisi bir baba değil ama baba şakaları konusunda kendini aşmış. 

DrKllr
oe93
27 Ekim 2021 23:56

Tuhaf bir şekilde bu şakaları çok yadırgamıyorum. Sanırım içimde yetişmekte olan bir baba var.


Mert
DrKllr
27 Ekim 2021 15:14

Bekliyor"dune"uz :)


Parolamı Unuttum