League Of Legends Sezon 4 Dünya Şampiyonu Samsung Galaxy White

Kupa Kore’de kaldı.

Samsung Galaxy White ve Star Horn Royal Club takımları arasında oynanan League of Legends Sezon 4 Dünya Şampiyonası finalini, 3-1’lik skor ile Kore temsilcisi Samsung Galaxy White kazandı ve büyük ödülün sahibi oldu. 2002 Dünya Kupası’nda Türkiye ve Kore arasında oynanan 3.lük maçına da ev sahipliği eden Seul Sangar Stadyumu’nda gerçekleştirilen organizasyonu yaklaşık 40.000 seyirci takip etti.  Takımlar maça aşağıdaki kadrolar ile çıktılar.

Samsung Galaxy White:

Hyeong-Seok “Looper” Jang

In-Kyu “DaNdy” Choi

Won-Seok “PawN” Heo

Seung-Bin “Imp” Gu

Se-Hyoung “Mata” Lee

Star Horn Royal Club:

Zi Hao “Uzi” Jian

Jingxie “Zero” Yin

Renshi “InSec” Cui

Wen “corn” Lei

Nan “Cola” Ziang

BO5 formatında oynanan final serisinin ilk maçına Samsung Galaxy White’ın etkili oyunu damga vurdu. Takım oyununun geldiği en son noktayı temsil eden Kore ekibi, özellikle orta ve yukarı koridoru başarılı bir şekilde iterek Star Horn Royal Club’ın oyun dengesini bozdu. Buna bir de Star Horn Royal Club’ın  alt koridordan denediği yarma harekatının felaketle sonuçlanması da eklenince ilk maç SGW açısından oldukça rahat geçti.

İkinci maçta ise  nispeten daha dengeli bir Royal Club takımı izledik. Çin temsicilsi özellikle başlangıç bölümünde etkili oyunu ile kolay pes etmeyeceğini gösterse de, maçın dönüş noktası alt koridorda sadece SGW’den Looper’ın ayakta kaldığı takım savaşı oldu. Bu andan itibaren oyunun gidişatına SGW yön vermeye başladı. Özellikle maçın son bölümünde SHR oyuncularının yetenek atışlarında gösterdikleri beceriksizlikler ve bireysel hatalar, bu seviyede oynayan bir takıma yakışmayacak türdendi. Maç, SGW lehine biterken seride durum 2-0 oldu.

Üçüncü maçta ise adeta yeminini bozan ve ilk iki maçtaki yanlışlarından ders çıkartmış bir SHR takımı izledik. Maçın başından sonuna kadar gösterdikleri etkili oyunla bütün koridorlarda ve takım savaşlarında rakibine üstünlük kuran SHR, şampiyonluk bu yıl da Korelilere gitmesincilerin umutlarını bir anlığına tekrar yeşertti. Maçın 40. Dakikasındaki takım savaşında gösterdikleri performans ile takım olarak övgüyü hak ettiler. Skor böylelikle 2-1 oldu.

Serinin dördüncü maçında DaNdy’nin tek başına sonuca etki ettiğini söyleyebiliriz. Koreli oyuncunun etkili performansı, SHR’nin son umutlarını da söndürdü. Bir de buna SHR’de tekrardan baş gösteren yetenek atışlarındaki beceriksizlik de eklenince, SGW takımı dengeli bir oyun ile skoru 3-1 getirerek şampiyonluk kupasının Kore’de kalmasını sağladı.

Maç sonrasında en çok dikkat çeken detaylardan birisinin Turnuvanın En Değerli Oyuncu ödülünün Destek oyuncusu Mata’ya verilmesi oldu. Turnuvayı 18/27/253 istatistikleriyle ve 10.04 KDA ile  bitiren Mata, final serisinde MVP ödülünü alan ilk Destek oyuncusu olarak tarihe geçti.

Bir kere daha, yetenek kadar takım oyunu ve disiplinin League of Legends’da ne derece önemli olduğunu bize gösteren bir final serisini daha geride bırakmış bulunuyoruz. Umudumuz ilerki yıllarda bir Türk takımını da aynı seviyede oynarken görmek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum