Kickstarter’da Yeni Bir Sandbox/Hayatta Kalma Deneyimi: Eden Star

Yok edin, inşa edin, koruyun.

Kickstarter’ın ilginç fikirleri desteklemesi hakkında aylardır yazıp çiziyoruz. Artık doğru kullanıldığında, crowdfunding alışkanlığının çok güzel çalışmaları ortaya çıkartabileceğini biliyoruz. Bu oyun, ortaya çıkacaklardan olur mu bilmiyoruz ama bir şansı da hak etmiyor değil.

İngiltere’den Flix Interactive adında bir firmanın üstünde çalıştığı Eden Star, piyasada var olan oyun mekaniklerine dayıyor sırtını. Kendileri de söylüyorlar zaten bunu. Fikir aldıkları, görsel tasarımdan serbest koşuşa kadar ilham aldıkları bolca kaynak var.

Ama yaptıkları, bunu kendi hikayeleri ve dövüş mekanikleri ile harmanlamaları. Fizik temelli dövüş sistemleri ve düşmanları havada tutup savurabilme seçeneği oyuna bambaşka bir hava katıyor. Düşmanı seçiyor, savuracağınız yönü belirliyorsunuz. Düşmanları birbirine çarptırmak, duvara vurmak ya da rastgele fırlatmak size kalmış.

İnşa kısmı ise, Minecraft ya da StarForge’dan farklı değil. Ama oyun bu noktada farklı olduğunu iddia etmiyor zaten.

Daha detaylı bilgiye zaten oyunun Kickstarter kampanya sayfasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca katkıda bulunmak isterseniz, gideceğiniz yer yine orası olacaktır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum