Epic Games Store Yılbaşı Tatili İndirimi – 50 TL Altı Oyunlar

Bu fırsatlar kaçmaz

Halen yerel fiyatlandırmaya devam etmesi ve TL ile satış yapması zaten Epic Games Store’u avantajlı kılıyordu. Yılbaşı Tatili İndirimi kampanyası da bu konumu perçinledi diyebiliriz. Bir yandan indirimler, bir yandan EGS kuponu ve %10 iade, çok güzel oyunları gayet hesaplı fiyatlarla almanıza imkân veriyor.

Ne zaman Steam’i takip eder ve fiyatlandırma politikasında değişikliğe gider, bilemiyoruz. Bu nedenle hazır fırsat ayağımıza kadar gelmişken değerlendirmekte fayda var diye düşündük, indirimlerde öne çıkan oyunları listeleyelim dedik.

Tabii böyle bir liste yapmaya başlayınca hangi oyunları listeye alacağımızı belirlemek tahmin edebileceğiniz gibi biraz zor oluyor. Bunun için 50 TL'lik bir sınır belirledik, bu fiyatın altında kalan oyunlardan bir liste hazırladık. Elbette dışarıda kalan birçok oyun bulunuyor. Bunlar arasında "Şu oyundan da bahsetseydiniz iyi olurdu" dedikleriniz varsa, yorumlarınızı bekleriz. Lafı daha fazla uzatmadan listemize geçelim artık, bakalım içlerinde beğeneceğiniz oyunlar var mıymış...

Disco Elysium – The Final Cut

Listeye garantili bir oyunla başladığımı düşünebilirsiniz, ama böyle bir fiyatı görmüşken paylaşmamak olmazdı. Normal fiyatı 61 TL -ki bu fiyat bile bu oyun için oldukça düşük bir fiyat zaten. Bunun üzerine indirimde fiyatı 15,25 TL olmuş. Hele bir de 199 TL ve üzeri bir sepet oluşturursanız, son yılların en iyi RYO’larından birisini 10,22 TL gibi bir fiyata satın alabilirsiniz, daha ne olsun!

“Disco Elysium’u bu kadar özel kılan nedir?” sorusuna cevap vermeye kalksam bu yazının sonu gelmez :) Ama yine de belirtmeden geçmeyelim, geliştirici ekip inanılmaz bir iş başardı. Bir düşünün, çatışma sistemi bulunmayan bir oyun yapacaksınız, oyununuzda upuzun metinler bulunacak ve rol yapma sistemi bu uzun mu uzun diyaloglara dayanacak, ama siz yine de oyuncuları ekran başında tutabilecek ve oyununuzu sevdirmeyi, keyifle oynatmayı başaracaksınız. Nereden bakarsanız bakın takdire şayan bir iş bence. ZA/UM ekibi daha ilk oyunlarıyla ismini hafızalarımıza kazımayı başardı.

Bu muhteşem RYO deneyimini henüz tecrübe etmemiş olanlar bugünden tezi yok Disco Elysium’a bir şans versinler derim. Türkçe dil desteği bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Böylece, daha önce dil engeli nedeniyle bu oyuna mesafeli duranlar için de bir bahane kalmadı artık :)

> Disco Elysium – İnceleme

Metro Exodus – Gold Edition

Takip eden okurlarımız bilirler, Metro Exodus son yıllarda en sevdiğim oyunlar arasında yer alıyor. Bunun gerekçelerini daha önce birçok kez yazdım, tekrara düşmeyeyim, merak edenler varsa da “Metro Exodus’u Neden Çok Sevdim?” yazımıza alalım kendilerini :)

Metro serisi zaten oldukça güzel 2 oyuna sahipti. Üçlemenin finaliyse bizleri yeni bir zirveye taşıdı diyebiliriz. “Yarı açık dünya” formülüne geçilecek olması başlarda serinin bazı hayranlarını endişelendirirken, bunu ne kadar başarılı bir şekilde uyguladığı görülünce bütün endişeler silinip gitti. Görsel yönden muazzam bir işe imza atılmış olması, hikâyenin başarılı bir şekilde bağlanması, oynanış kısmında sunulan tatmin edici deneyim derken türünün en iyi örneklerinden birisi olmayı başardı.

Normal satış fiyatı 233 TL iken 46,60 TL’ye inmiş bulunuyor. 200 TL’lik bir paket içerisinde satın alırsanız da 31,22 TL’ye geliyor. Standart versiyonu da 187 TL’den 37,40 TL’ye inmiş durumda. Ama bence hazır almışken ek paketleri de içeren Gold Edition’ı alın.

> Metro Exodus – İnceleme

Syberia: The World Before

Syberia, başarılı macera oyunu serileri arasında yer alıyor. Serinin son oyunu Syberia: The World Before, Mart 2022’de oyun severlerle buluşmuş ve beğenilen bir oyun olmayı başarmıştı. Serinin önceki oyunlarındaki kahramanımız Kate Walker ile 2. Dünya Savaşı’nın ayak seslerinin duyulmaya başlandığı dönemlerde genç bir piyanist olarak zorlu günlerden geçen Dana Roze’un hikayelerini kesiştiren bir macera bekliyor oyun severleri bu oyunda. Oyunun müziklerine de Inon Zur ve Budapeşte Filarmoni Orkestrası imza atmış durumda.

Oyunun normal fiyatı 69 TL, indirimli olaraksa 17,25 TL’ye satılıyor. 200 TL’lik bir paket oluşturarak 11,56 TL’ye almanız da mümkün. Eğer macera oyunlarını seviyorsanız, aldığınıza pişman olmayacağınız oyunlardan, hele de bu kadar ucuzken.

Stygian: Reign of the Old Ones

Son yıllarda Lovecraft’tan esinlenen birçok oyun geliştirildi, ama ne yazık ki bu oyunların önemli bir kısmının beklentileri karşıladığını söylemek çok da mümkün görünmüyor. Yerli oyunlarımızdan Stygian: Reign of the Old Ones ise, bu konuda istisna olarak görülebilecek örneklerden.

Yapımcılarının ifadesiyle “korku, kayıp ve delilik üzerine Lovecraft esintili bir RYO” olan Stygian, bu işin altından layıkıyla kalkmış bir oyun. Özellikle karakter arketipleri ve inanç sistemiyle, çatışmalarda akıl sağlığının (deliliğin) olumlu-olumsuz etkiler doğurmasıyla, görsel tarzı ve genel olarak klasik RYO’ları andıran yapısıyla başarılı bir oyun var karşımızda. Normal fiyatı 190 TL iken indirimle 38 TL’ye satılıyor. 200 TL’lik bir paket içerisinde 25,46 TL’ye satın alabilirsiniz.

> Stygian: Reign of the Old Ones – İnceleme

Chuchel

Amanita Design, rahatlıkla başarılı bağımsız yapımcılar arasında adını sayabileceğimiz stüdyolardan birisi. Çıkardıkları her bir oyunla bir şekilde oyun severlerin gönlünü kazanmayı başarıyorlar. Machinarium, Botanicula, Samorost serisi… Her birisi kendine has, özel oyunlar. Chuchel de bu listenin renkli üyelerinden. Oyuna adını veren sevimli kıl yumağımız Chuchel ile çalınan kıymetli kirazını geri alabilmek için keyifli bir maceraya atılıyoruz. Tanıtım metninde denildiği gibi “Baltaları sıyıracak, bir dizi özgün bulmacada Chuchel'e yardım edecek, bol bol güleceksiniz”. Tabii bir de “Kirazlara karşı tuhaf bir tutku gelişecek içinizde” :) Oynayın, eşinize dostunuza da oynatın.

Oyunun normal fiyatı da makul, 34,99 TL. İndirimli olarak 8,74 TL’ye satılıyor. 200 TL’lik paket içerisindeki fiyatıysa 5,86 TL oluyor.

Hazır başlamışken diğer Amanita Design oyunlarına da bir şans vermeyi düşünebilirsiniz. Samarost 2 indirimli olarak 5,39 TL'ye, Samorost 3 14,99 TL'ye, Botanicula 10,99 TL'ye ve Pilgrims de 7,49 TL'ye satılıyor. Bir kez daha hatırlatmış olayım, 200 TL'lik paketler içerisinde satın alarak bu fiyatların üzerinden %33 indirim de alabilirsiniz. Bu durumda Chuchel dahil olmak üzere bu 5 oyunu toplam 32 TL'ye satın almış oluyorsunuz -ki bence muhteşem bir paket olur bu şekilde.

Alan Wake Remastered

Alan Wake 2 bu seneye damga vuran oyunlardan birisi oldu. TGA 2023’ün de yıldız isimlerindendi. Alan Wake 2 bütçenizi zorlayacaksa veya oynayıp ilk oyunun nasıl olduğunu merak ediyorsanız, ilk oyunun Remastered versiyonuna göz atmayı düşünebilirsiniz. Bunun için de gayet güzel bir fırsatınız var. Normal fiyatı da zaten sınırımızın altında kalıyor, 49 TL. Bunun üzerine bir de ciddi bir indirim görerek 16,17 TL’ye inmiş. Bu da yetmez derseniz, 200 TL’lik bir paket içerisinde 10,83 TL’ye satın alabilirsiniz.

> Alan Wake Remastered – İnceleme

Ruined King: A League of Legends Story

Riot, League of Legends için farklı türlerde yan oyunlar geliştirmeye karar vererek ne kadar da iyi bir iş yapmış, öyle değil mi? Bu yolu açan ilk oyun olan Ruined King, LoL şampiyonlarından bir ekip kurup Kara Sis’in sırlarını ortaya çıkarmak için Gölge Adalar’a yelken açtığımız bir sıra tabanlı RYO. Öncesinde ne kadar beklenti vardı bilemem, ama çıktıktan sonra performansıyla yüzleri güldürdüğüne şüphe yok. Oyunun Türkçe seslendirme ve altyazı desteğinin de bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Ruined King’i listeye alırken bir miktar hile yapmış olabilirim :) Normalde indirimli fiyatı 59,99 TL. Dolayısıyla 50 TL’lik sınırımızın üzerinde kalıyor. Ama 200 TL’lik bir paket oluşturup satın alırsanız 40,19 TL oluyor fiyatı. Böylece sınırımızı da aşmamış oluyoruz, öyle değil mi :)

> Ruined King: A League of Legends Story - İnceleme

Eliniz değmişken bir başka LoL oyunu Hextech Mayhem'i de satın almayı düşünebilirsiniz. Normal fiyatı 35 TL iken 21 TL'ye inmiş durumda, 200 TL'lik paket içerisinde de 14,07 TL oluyor.

> Hextech Mayhem: A League of Legends Story - İnceleme

Darksiders Genesis

Darksiders Genesis, bizleri üçlemenin öncesine götürüp hikâyenin başlangıcı konusunda aydınlatmıştı. Co-op olarak da oynanabilen oyunda, mahşerin dört atlısından Savaş (War) ve Çatışma’yı (Strife) yönetiyoruz. Çatışma gayet renkli ve eğlenceli bir karakter, soğuk esprileriyle Cehennem’in bile buz kesmesini sağlayabiliyor :) Kendisiyle bu oyun sayesinde tanışmış olduk, devamını da bekliyoruz.

Normal satış fiyatı 65 TL olan oyun, indirimli olarak 16,25 TL’ye satılıyor. 200 TL’lik bir paket içerisinde satın alırsanız fiyatı 10,89 TL oluyor. Bu fiyatın karşılığını verecek bir oyun, o konuda bir endişeniz olmasın.

> Darksiders Genesis – İnceleme

Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit

Crowns and Pawns; Broken Sword, Still Life ve Syberia gibi klasik macera oyunlarından esinlenen bir yapım. Zaten bulmacalarıyla, göndermeleriyle, oyun içinde karşılaşabileceğiniz bazı detaylarla da bunu açıkça ortaya koyuyor. Ama sadece eskilere öykünüp kalan bir oyun da değil, kendince dokunuşlar da yapmış, birkaç güzel fikir de barındırıyor. Macera oyunlarını sevenler için iyi bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.

Normal fiyatı 32 TL olan oyun, indirimli olarak 14,40 TL’ye satılıyor. 200 TL’lik bir paket içerisinde aldığınızdaysa fiyatı 9,65 TL’ye iniyor.

> Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit – İnceleme

Blasphemous

İspanyol oyun stüdyoları son yıllarda dikkat çeken işlere imza atıyorlar. Bunlardan birisi de Sevilla merkezli The Game Kitchen tarafından geliştirilen Blasphemous diyebiliriz -ki zaten 2. oyunun gelmesi de bu görüşü destekler nitelikte bir gelişme. Souls serisine öykünen birçok oyun çıkmış olabilir, ama bunu başarılı bir şekilde yerine getirebilenlerin sayısı oldukça az. Blasphemous’ı gönül rahatlığıyla bu başarılı örnekler arasına yazabiliriz. Görsel yönüyle, gizemli hikâyesiyle ve bu hikâyeyi anlatım tarzıyla dikkat çeken oyun, soulslike – metroidvania tarzı oyunları sevenler için en iyi alternatiflerden. Eğer siz de bu tür oyunları seviyorsanız ve bugüne kadar oynamamışsanız, Blasphemous’ı da alışveriş listenize dahil edin.

Oyunun normal fiyatı 60 TL, indirimli fiyatıysa 15 TL. 200 TL’lik bir paketle de 10,05 TL’ye geliyor.

> Blasphemous – İnceleme

Listeyi hazırlarken Game Pass, EA Play vb. aboneliklerle ücretsiz oynanabilen oyunlarla daha önce Epic Games Store tarafından ücretsiz olarak verilmiş oyunları değerlendirme dışında bırakmaya karar vermiştim, yoksa bu listenin sonu gelmeyecekti :) Yine de bu gruptan birkaç oyunu da paylaşmış olalım.

Mass Effect Legendary Edition

Mass Effect’in gelmiş geçmiş en iyi RYO serilerinden birisi olduğuna şüphe yok. Her ne kadar Andromeda çok beğenilmemiş, eleştirilmiş olsa da ilk 3 oyun gerçekten de övgüyü hak eden oyunlardı. Bir yeniden yapımla üçlemeyi bir kez daha oyun severlerle buluşturmaları da çok yerinde bir hamle oldu. Böylece vaktinde seriyi oynamış olanlar geri dönmek, oynamamış olanlar da bu muhteşem seriyle tanışmak fırsatı buldu.

Halihazırda normal fiyatı 599,99 TL iken %90 indirimle 59,99 TL’ye satılıyor. Bunun üzerine bir de 200 TL’lik paketle satın alınması halinde 40,19 TL’ye iniyor fiyatı. Game Pass veya EA Play aboneliğiniz yoksa, bu fiyata hiç düşünülmeden alınabilecek bir paket.

> Mass Effect Legendary Edition – İnceleme

Phoenix Point: Complete Edition

X-Com'un yaratıcısı Julian Gollop'un "X-Com'un ruhani devam oyunu" olarak adlandırdığı Phoenix Point, çıkışında bazı tartışmalara konu olmuşsa da bu durum iyi bir taktik strateji oyunu olduğu gerçeğini gölgelememeli diye düşünüyorum. Complete Edition içerisinde tahmin edilebileceği üzere oyunun ek paketleri de yer alıyor. Normal fiyatı 49 TL iken %50 indirimle 24,50 TL’ye satılıyor. 200 TL’lik bir paket içerisindeyse fiyatı 16,42 TL oluyor. Game Pass abonesi değilseniz değerlendirilebilecek bir fırsat.

Dying Light Definitive Edition

Ülkemizde de hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip, popüler bir oyun Dying Light. Bunda hiç şüphesiz oyundaki bazı karakterlerin bize aşina gelecek isimlere sahip olması ve oyunun geçtiği hayali şehrin isminin de Harran olması etkiliydi ama tek gerekçe bu değildi elbette. Parkur mekanikleri ve gece-gündüz döngüsünün başarılı kullanımıyla öne çıkan bir oyundu. Çıkışından sonra da uzun bir süre boyunca desteklendi, birçok ek paket geldi. Sonuç olarak da onlarca, hatta yüzlerce saat oynanabilecek bir oyun olmayı başardı. Definitive Edition, oyunun bütün ek paketlerini içeren versiyonu.

Oyunun normal satış fiyatı 119 TL iken %80 indirimle 23,80 TL’ye satılıyor. 200 TL’lik bir paket içerisinde 15,95 TL’ye satın alınabiliyor.

Dying Light: Enhanced Edition, Epic Games Store tarafından ücretsiz olarak verilmişti. Onun fiyatı da 59 TL’den 17,70 TL’ye (kupon ile satın alındığında 11,86 TL) inmiş durumda. Satın almak niyetindeyseniz bence birkaç lira daha verip Definitive Edition’ı satın almayı düşünebilirsiniz.

Star Wars: Squadrons

Vaktinde TIE Fighter ve X-Wing oyunlarıyla haşır neşir olanlar, yıllardır benzer tarzda bir oyun bekliyorlardı dersek herhalde yanlış olmaz. Gerçi Star Wars: Battlegrounds 2’de de bazı bölümlerde uzay kapışmaları vardı ama doğrudan doğruya bu tarz bir oyun için Star Wars: Squadrons’u beklemek gerekti. Bir kez daha uzayda it dalaşı yapmanın keyfine vardığımız Squadrons, bazı eksikleri bulunsa da iyi bir oyundu bence.

EA Play oyunlarından. Daha önce EGS tarafından da bedava verilmişti ama o fırsatı kaçırmış olanlar varsa diye paylaşmak istedim. Normalde 279,99 TL’ye satılan oyunun fiyatı %95 indirimle 13,99 TL’ye inmiş durumda. 200 TL’lik bir paket içerisinde satın aldığınız takdirde fiyatı 9,37 TL’ye iniyor. Böyle bir oyunu bu fiyata alabilmek şaka gibi.

> Star Wars: Squadrons – İnceleme

Frostpunk Game of the Year

11 bit studios, önce This War of Mine ile sivil bireylerin bir savaş ortamında hayatta kalma mücadelesine ortak etmişti bizleri (-ki o oyun da kütüphanenizde yoksa satın almayı düşünebilirsiniz, indirimli fiyatı 6,20 TL). Sonrasında da Frostpunk ile bir iklim felaketinin ardından hayatta kalma mücadelesi veren bir toplumun kaderini ellerimize teslim ettiler. Bunun ne kadar zorlu bir mücadele olduğunu fazlasıyla hissettiriyordu oyunun her bir detayı. Sonrasında gelen ek paketler de bizi hem hikâyenin öncesine hem sonrasına götürdü, bu zorlu macerayı genişletti.

Her ne kadar ana oyun daha önce Epic Games Store tarafından ücretsiz olarak verilmişse de ve Game Pass kütüphanesinde yer alıyorsa da, ek paketleri de içeren Game of the Year versiyonunu satın almayı düşünebilirsiniz. 79 TL’den 22,12 TL’ye inmiş durumda. Bir de 200 TL’lik paket içerisinde alırsanız fiyatı 14,82 TL oluyor.

Son olarak, sepetinizi hazırlarken değerlendirmeye alabileceğiniz diğer bazı oyunları da hızlıca paylaşıp bu yazımızı noktalamış olayım.

Tomorrow Corporation oyunları Little Inferno, Human Resource Machine ve 7 Billion Humans gayet sevimli oyunlardır. Normal fiyatları 19 TL iken indirimde 6,46 TL gibi bir fiyatla satılıyorlar. 200 TL’lik sepette de fiyatları 4,33 TL’ye geliyor. Bir de Little Inferno: Ho Ho Holiday Edition var, indirimli fiyatı 6,40 TL; eğer 200 TL’lik sepet içerisinde alırsanız da 4,29 TL oluyor.

Weappy Studio; “yozlaşma, suç ve entrika” dolu hikayeler anlatmayı seviyor; bu stüdyo tarafından geliştirilen 3 oyunu da değerlendirmeye alabilirsiniz.  This Is the Police’in fiyatı 25 TL’den 6,25 TL’ye (4,19 TL), This Is The Police 2’nin fiyatı 45 TL’den 11,25 TL’ye (7,45 TL) ve Rebel Cops’un fiyatı da 32 TL’den 8 TL’ye (5,36 TL) inmiş bulunuyor.

Biraz eskilere gidelim, Disciples serisinin ilk oyunlarına bakalım bir de. Disciples Sacred Lands Gold’un fiyatı 17 TL’den 3,40 TL’ye (2,28 TL), Disciples II: Rise of the Elves’in fiyatı da 10 TL’den 2 TL’ye (1,34 TL) inmiş bulunuyor. Bu fiyatlar gerçekten de inanılmaz. Şu anda 2-3 liraya ne alınabiliyor ki? Her ne kadar fiyatı inmemiş olsa da Disciples II: Gallean's Return de 13 TL’ye satılıyor, 200 TL’lik bir paket içerisinde aldığınızda fiyatı 8,71 TL’ye geliyor.

Eski tarz RYO’ları da anmazsak olmaz. Planescape: Torment: Enhanced Edition, Baldur's Gate: Enhanced Edition, Baldur's Gate II: Enhanced Edition ve Icewind Dale: Enhanced Edition’ın fiyatları 33 TL’den 11,55 TL’ye inmiş, 200 TL’lik sepette de 7,74 TL’ye geliyorlar. Baldur's Gate: Deluxe Edition’ı alayım derseniz de 17,15 TL’ye (11,49 TL) satın almanız mümkün.

FMV tarzı oyunları seviyorsanız, bu türden de hesaplı alternatifler bulunuyor. Late Shift, The Shapeshifting Detective ve The Complex’in fiyatları 21 TL’den 10,50 TL’ye (7,04 TL); Bloodshore, Who Pressed Mute on Uncle Marcus? ve The Bunker’ın fiyatı da 21 TL’den 12,60 TL’ye (8,44 TL) inmiş durumda.

Başlangıçta da belirttiğim gibi listeye eklenebilecek çok fazla oyun var. Biz burada noktalayalım, gerisini paylaşmak da sizlere kalsın, olur mu sevgili Oyungezerler?

YORUMLAR
erdem297
25 Aralık 2023 10:22

Battlefield 5 de indirimde 39,99 TL.

Parolamı Unuttum