Final Fantasy Serisinin Bir Sonraki Ana Oyunu FF XV PS4 Özel Oluyor

Final Fantasy Versus XIII merakı sona erdi

Uzun zamandır etrafta dolanan söylentiler doğru çıktı ve Final Fantasy Versus XIII olarak bildiğimiz oyun, bundan sonra hayatına Final Fantasy XV olarak devam edecek. FFXIII dünyası için tasarlandıktan sonra tamamen farklı bir dünyada geçen bir oyuna dönüştürülürken ortaya kötü sonuçlar çıkabileceğine dair şüphelerim yok değil ama zaten en başından beri Final Fantasy Versus XIII'ün de FFXIII dünyası ile pek bir alakası varmış gibi görünmüyordu. Bu konudaki endişelerim azami boyutlarda.

Daha önce yayınlanmış FF VS. XIII videolarından da biliyorduk, bir kez de E3 videosunda gördük, oyun alışık olduğumuz FF'lerden daha karanlık bir atmosfere ve daha ciddi bir hikâye anlatım tarzına sahip. PS4 için exclusive olarak çıkacak (Oyunun Xbox One'a da geleceği belli oldu bkz.) olan oyunun  görsel olarak yeni nesil tabirini sonuna kadar hak ettiğini söylemek yanlış olmaz. Özellikle Leviathan'a karşı savaşılan sahneye ait görüntüler son derece epik duruyor. Mekan tasarımlarındaki ve kırılıp, etrafa dağılan parçacıklardaki ayrıntı seviyesi göz kamaştırıcı.

Ve oyun RYO köklerinden artık iyice kopmuşa benziyor. Tamamen siper alıp çatıştığınız, platform elementleriyle dolu, bildiğiniz aksiyon oyunu olacak gibi duruyor. Bu, eski FF'lerin büyük hayranı olarak pek hoş karşılamadığım bir durum olsa da bu projenin başındaki isim, Square'in bir numaralı adamı Tetsuya Nomura'ya da kolay kolay sarsılmayacak bir güven duyuyorum. Bakalım artık, zaman ne gösterecek... Şu ana kadar gördüklerimizden nasıl bir oyunla karşılaşacağımız konusunda yorum yapmak zor.

Ayrıca Tetsuya Nomura bu sefer fazla bir şey gösteremediklerini, yakında daha geniş çaplı bir tanıtıp yapacaklarını da duyurdu. O zaman belki kafamızda daha net bir resim oluşur.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum