Gears of War: Ultimate Edition İnceleme

Efsanenin Yeni Başlangıcı

Bir mihenk taşı yaratmak kolay bir iş değildir. Daha önce yapılmamışı denemek ya da fikrine güvenerek emin adımlarla ilerlemek her insanın harcı olamaz. Bu tip insanların ortaya çıkardığı yenilikçi yapımlarla karşılaştığımızda da şapkamızı çıkarıp alkışlamak gerektiğini düşünüyorum. Dokuz yıl sonra da olsa saygımızı göstermek için geç kalmış sayılmayız.

Testereyle Tanışma Vakti

Gears of War bende pek çok ilki yaşatmış bir oyun. Yedinci nesilde oynadığım ve bir TPS'nin böyle tok bir aksiyon yaşatabileceğini öğrendiğim ilk oyundu. Siper sistemiyse oyun sektörünü yeni bir çağa sürüklemişti. Ultimate Edition duyurulduğunda da bu sebeple karışık duygular hissettim. İlk Gears her ne kadar yenilikçi olsa da sonuçta Gears of War 2 ve 3 ile çıta iyice yukarılara taşınmıştı. Bu oyunlardan sonra serinin başına dönmenin ne kadar güzel olacağını kestiremedim. Kontrolcüyü elime alıp oyunun başına geçtiğimdeyse işlerin pek de düşündüğüm gibi olmadığını gördüm.

Gears of War'u aradan geçen onca seneden sonra yeniden oynadığımda hatırladığım ilk şey sadece ilklerin oyunu olmadığı oldu. Dokuz koca yıldan sonra oynadığımda bile çok ender anlar haricinde eski olduğunu hissettirmiyor Gears of War. Aksiyondaki tokluk hissi, siper sisteminin ders niteliğindeki kullanımı ve bölüm tasarımları onu zamanının çok ötesinde bile hayatını sürdürebilecek bir oyun yapıyor. Tabii aynı hissiyatları Xbox 360'ınızda da yaşayabilirsiniz. Buradaki asıl soru şu: "Neden Ultimate Edition'ı almalıyım?"

Cevabı çok da zor değil: "Diğer Remaster'ların eline bir kova su döktüğünden..."

Bu Nasıl Bir Grafik Gelişimi?

Aslında sekizinci neslin başlarında genelde kaliteli Remaster'larla karşılaşıyorduk. Şimdilerde ise God of War 3: Remastered gibi özensiz, çoğunlukla para tuzağı olan yapımlar görmeye başladık. Gears of War: Ultimate Edition ise neredeyse remake seviyesine ulaşarak şimdiye kadar gördüğüm en iyi Remaster oldu.

gears-of-war-ultimate-edition-inceleme-1

Geliştirici ekip, Gears of War: Ultimate Edition için ayakta alkışlanacak bir iş çıkarmış. Geliştirilen kaplamalar, ışıklandırmalar, çevre tasarımları ve karakter modellemeleri sanki oyun baştan yaratılmış gibi hissettiriyor. Şimdiye kadar çok Remaster gördüm ama böylesine ilk defa tanık oluyorum. Grafik kalitesi olarak birçok Xbox One oyunundan daha iyi gözüküyor Gears of War: Ultimate Edition.

Gears of War’un yeni yuvası The Coalition, grafik geliştirmelerinin yanında ara sahneleri de elden geçirmiş. Bu tip oyunlarda dokuz yıl geçtikten sonra göze batacak en büyük şeylerden biri sinematikler olsa gerek. The Coalition günümüz mantığını, o zamanki teknoloji yetersizliğinden ötürü yapılamayacak kalitede ara sahneleri oyuna yedirerek sinematikleri kotarmış. Eğer ara sahneleri hafızanıza kazıdıysanız Ultimate Edition’ı oynarken bambaşka hazlar alabilirsiniz.

gears-of-war-ultimate-edition-inceleme-2

Diğer Firmalara Ders Olsun

Gears of War. Ultimate Edition birçok noktada takdirimi kazansa da dört dörtlük bir oyun değil. Keza oyunu oynadığım sıralarda rahatsız edici hatalarla karşılaştım. Bunlardan bazıları orijinal versiyonunda olan, bazıları da Xbox One ile gelen hatalar. Oyun zevkinizi fazla baltalamasa da pürüzsüz bir deneyim yaşatamıyor yenilenmiş GeoW.

Bu eksi herhalde Gears of War: Ultimate Edition için sayabileceğim yegane kötü yandır. Eğer ilk Gears’ı azıcık da olsa özlemiş bir Xbox One sahibiyseniz kaçırmamanız gereken bir yapım duruyor önünüzde. Tamamen yenilenmiş hikaye modunu bitirdikten sonra dalacağınız eşsiz bir multiplayer olduğunu da unutmayın hem.

gears-of-war-puan-arti-eksi

gears-of-war-puan

YORUMLAR
Parolamı Unuttum