Hackerlar Diablo 3 Ekonomisini Çökertti

Blizzard’dan tedbir gecikmedi

Diablo 3’ün en başından beri olaylara konu olmuş Auction House’u, son günlerde kötü günler geçiriyor. Hackerların oyun içi paraları kopyalamaları ile birlikte çöken Diablo 3 ekonomisi, Blizzard’ın darbe yaparak bu hizmeti şimdilik dondurması ve ekonominin durdurulması ile son buldu.

Auction House içerisinde yer alan bir açıktan faydalanan kullanıcılar, aktarım işlemi tamamlanmadan işlemi iptal edebiliyordu. Bu yöntem ile hem eşyayı satın alıp hem de paralarının cüzdanlarından çıkmamasını sağlayan kullanıcılar, bu açığa 1.0.8 yamasından sonra sahip oldu.

Blizzard’dan yapılan açıklama ise şöyle; “Bu sefer sunucuları geri zamana götüreceğimiz bir roll-back işlemi yaparak tüm kullanıcıların zarar görmesini istemiyoruz. Bu basit geri sarma işleminden çok daha etkili olacak şekilde bu açıktan faydalanan kullanıcıları tespit edecek ve birer birer hesaplarına veda etmelerini sağlayacağız. Şu anda bu açıktan faydalanan kullanıcıları hızlıca tespit ettik fakat olası yanlış anlaşılmalara karşı, hesaplarının gerçekten bu işlemi yapıp yapmadığına dair doğrulama evresindeyiz.”

Berkan Cesur, hala Diablo 3’ten sıkılmamışlara şaşırdığı paralel bir evrenden bildirdi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum