Half-Life: Alyx'ten Yepyeni Oynanış Görüntüleri Geldi

VR için kredi çekmeye başlıyoruz

Half-Life serisinin yeni oyunu olacak Half-Life: Alyx'in çıkışına artık sayılı günler kaldı. Oyuna olan heyecanı giderek artırmak isteyen Valve, dün akşam saatlerinde HL:A'in yeni oynanış görüntülerini yayınladı. Görüntülerde VR sisteminin ve kontrollerin işleyişi gözler önüne seriliyor.

Üç farklı oynanış videosunda üç farklı hareket metodunu paylaşan Valve, çevre etkileşimlerinin ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Yayınlanan ilk videoda bir VR standardı olan ışınlanma yöntemini kullanan oyuncu, istediği noktayı işaret ederek ışınlanabiliyor. Bu ilk videoda Alyx'in kullanabileceği istasyonlardan biriyle de karşılaşıyoruz. Çevreden topladığı materyaller ile elindeki silahı güçlendirebilen Alyx, can istasyonlarının nasıl çalıştığını da bizlerle paylaşıyor.

İkinci videoda ise aralıksız hareket seçeneğini görüyoruz. Oldukça yenilikçi bir teknoloji olan bu sistem, yeni VR kullanıcılarının biraz rahatsız hissetmesine sebep olabilir. Hatırlarsanız Valve bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve hareket sistemini herkesin rahat edebilmesi adına üç farklı seçenek ile çeşitlendirebileceğini açıklamıştı. Bu videonun içerisinde Alyx'te karşılaşabileceğimiz bulmacaların bir kısmını görebiliyoruz. Karakterimiz ilk önce bir bomba alarak önündeki kapıyı havaya uçuruyor. Bu arada VR setlerinde headcrab'lerin yaratabileceği korku dolu anları yaşamak da oldukça heyecan verici olacak gibi.

Son videoda ise "shift" isimli hareket sistemi karşımıza çıkıyor. Bu sistem temelinde ışınlanma gibi işliyor olsa da ışınlanırken karşınıza çıkan siyah ekranlar kaldırılmış durumda. Bu da sürekli olarak hareket ediyormuş gibi hissetmenizi sağlıyor. Alyx'i bu videoda zombilerle ya da bulmacalarla uğraşırken değil, ateşli bir aksiyonun içerisinde görüyoruz. Combine askerleri ile göğüs göğüse çarpışan Alyx, bu esnada çevredeki eşyaları da kullanarak hayatta kalmayı başarıyor. 

Half-Life: Alyx'in videoları şimdiden ağzımızı sulandırmış durumda. Oyunun sadece VR platformlara çıkacak olması oldukça kalp kırıcı olsa da, HL:A'in başarısı sistemleri daha erişilebilir hale getirecektir. Şimdiden elindeki tüm Index'leri satan Valve, IGN ekibinin de oyuna yakından bakış atmasını sağlamış. Ekibin 9 dakikalık oynanış videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

YORUMLAR
Ghost AssassiN
3 Mart 2020 18:10

Bu oyun çıktığında çok büyük ses getirir ve iyi bir satış başarısı gösterirse inanıyorum ki normal versiyonunu da çıkaracaklardır.Düşünsenize Ps bile daha fazla satmak amacıyla bazı oyunlarını pc'ye de çıkartırmaya başlamışken, Valve neden böyle bir işe kalkışmasın.Üstelik Half Life'ın marka değeri de bu kadar yüksekken.Bu Half Life 3 yapmak kadar riskli bir iş değil.

Oyun sıradan bir VR oyunu olsaydı (sadece aksiyon deneyimi) pek ihtimal vermezdim ama videolardan gördüğüm kadarıyla hem sürükleyici bir hikayesi var gibi görünüyor, hem normal oynanışta bile zevk verecek bir aksiyona da sahip.Ben 'er ya da geç' yapacaklarına inanıyorum.

Not: Tek korkum, VR'ın bir anda yükselişe geçmesi! :) 

sSnake
3 Mart 2020 18:08

VR'ın dezavantajlarından biri motion scikness iken bunun üzerine ışınlanarak ortamda ilerlemek mükemmel bir kombinasyon olmuş. Oyunun ve Index'in yanında paket içeriği olarak kusmuk torbası da verseler faydalı olurdu.

Parolamı Unuttum