HBO, Game of Thrones'taki Starbucks Bardağıyla İlgili Açıklama Yaptı

Güzel reklam oldu, değil mi?

Game of Thrones'un geçen gün yayınlanan 4. bölümündeki bir sahnede bariz biçimde Starbucks bardağının görünüyor olması hepimizi çok şaşırttı. Ben hala daha bunun basit bir hata olduğunu düşünmesem de (böyle bir görüntü onca kişinin gözünden nasıl kaçabilir ki?), HBO'nun yaptığı açıklamada bunun gerçekten de hata olduğu iddia ediliyor.

Yalnız yapılan açıklamaların yine de esprili bir dille kaleme alınması da HBO'nun da bu hatayı pek ciddiye almadığının bir göstergesi olsa gerek:

"Winterfell'den haberler. Son bölümde yer alan latte bir hataydı. Daenerys bitki çayı istemişti" diyor HBO.

HBO'nun bu Twitter mesajına gelen cevaplardan biri de Starbucks'tan: "Doğrusunu söylemek gerekirse Ejder İçeceği istememiş olmasına şaşırdık"

WNYC'ye konuşan dizinin yapımcısı Bernie Caulfield ise önce "Özür dileriz!" dedikten sonra "Biliyorsunuz, Westeros Starbucks'ın açıldığı ilk yerdi" diyerek yine şakaya vurmuş. Caulfield bu reklam için Starbucks'ın kendilerine ödeme yapması gerektiğini söylemiş şakayla, ama sonradan da HBO'nun bu hayatı düzelteceğini umduğunu eklemiş.

Aslında dizinin son bölümlerindeki mantık hatalarını düşününce insan bu tür 'gözden kaçmış olabilecek' şeyleri çok da fazla takmıyor kafaya. Keşke daha düzgün bir senaryo yazsalardı da her yeri kahveyle doldursalardı, ona da razıydık.

Parolamı Unuttum