Heroes of The Storm - Leoric ile Ölmemeye Hazır Mısınız?

Öldü demediniz mi ya...

Heroes of The Storm bildiğiniz gibi bu yazı Diablo temalı karakterler ile geçiriyor. İlk önce karşımıza harika bir Diablo haritası çıkarttılar. Daha sonra Johanna ve Butcher ile oyunu renklendirdiler. Yeni karakterimiz ise en sevdiğimiz iskelet kral, Leoric.

Diablo I ve III oyunlarında karşılaştığımız Leoric, kafayı yemiş bir kral. Gölgesinin bile kendisine ihanet edeceğini düşünüyor. Zaten Blizzard'ın paylaştığı tanıtım videosunda "etrafımı ihanet etmeyecek kahramanlarla doldurdum artık beni kimse durduramaz" diyerek ne kadar paranoyak olduğunu gösteriyor bize. Üstelik etrafındaki kişiler Illidan, Arthas ve Kerrigan gibi ihanetin kitabını yazan karakterler. Yazık, delirmiş işte, üzerine çok gitmemek lazım. Leoric hakkında daha fazla Türkçe bilgi istiyorsanız Lorekeeper'ın sitesine göz atabilirsiniz.

Leoric, oldukça enteresan mekaniklere sahip bir karakter ve alışması uzun sürüyor. Şu an için "kesinlikle böyle oynanmalı" denenecek bir yetenek seti üzerinde karar kılınamadı. Profesyonel oyuncular da hala denemeler yapıyorlar. Kimileri rakibinin canını çalmak üzerine odaklanırken bazı oyuncular tamamen koridordan uzaklaşmadan oyun sonuna hazırlanıyorlar. Bu rehberde alışma süresince ölmeyen bir tanka dönüşmeniz için alınması gereken yeteneklerden bahsedeceğiz. Ama unutmayın, bunlar şart değil. Heroes of The Storm'un en büyük güzelliği istediğiniz şekilde oynamanıza izin vermesi. O yüzden kimseye laf etmeyin "yanlış yetenek almışsın" diye. En saçma duran yetenek bile maçı çevirebilir!

Undying (Trait): Become a ghost when you die, and resurrect upon reaching full health. Your Abilities don't do damage while dead, but can still heal causing you to cheat death.
Bu pasif özelliğimiz öldüğümüz zaman hayalet olarak dolaşıp rakiplerimize musallat olmamızı sağlıyor. Q ve W özelliklerimiz hasar vermiyor fakat rakiplerimizi oldukça rahatsız ediyor.

Skeletal Swing (Q):Swing in front of you to deal 300(110 + 10 per level) damage and slow enemies by 40% for 2.5 seconds. Deals double damage to all non-Heroic sources.
Silahımızı 150 derecelik bir açıyla savurarak rakiplerimize 300 (110+ seviye başına 10) hasar verip onları 2.5 saniyeliğine %40 yavaşlatıyor. Binalara ve minyonlara iki kat hasar verir.

Ghastly Swing (Q): Swing in front of you to slow enemies by 40% for 2.5 seconds.
Sadece öldüğümüz zaman kullanabildiğimiz bu özellik rakipleri 2.5 saniyeliğine %40 yavaşlatır. 

Drain Hope (W): Grab an enemy Hero's soul, dealing up to 25% of their maximum Health as damage and healing you for up to 25% of your maximum Health while you are nearby, over 4 seconds. You are slowed by 20% while this is active.
Rakip kahramanın ruhuna 4 saniye boyunca sülük gibi yapışıp toplam canlarının %25'ini hasar olarak verirken bizi de kendi canımınızın %25'i kadar iyileştiriyor. Hareket hızımız %20 azalıyor bu 4 saniye içerisinde.

Drain Essence (W): Throw out a chain, attaching to the first enemy Hero hit healing you for up to 486 (178.2 + 16.2 per level) health over 4 seconds as long as you remain close to the enemy. You drain more essence the longer you remain connected.
Ölüyken kullandığımız bu özellik, rakibimizden can çalmıyor fakat  486 (178.2 + seviye başına 16.2) iyileşmemizi sağlıyor. Ölüyken bu özellik sayesinde daha erken canlanabiliyoruz.

Wraith Walk(E): Separate from your body, becoming Unstoppable and gaining Movement Speed accelerating up to 50% over 2.5 seconds. When Wraith Walk ends or is canceled, your body jumps to your wraith.
Leoric'in vücudu ile ruhu birbirinden ayrılıyor ve zor durumlardan kaçmamızı sağlıyor. Sylvanas'ın E özelliği gibi, istediğimiz zaman tekrar maddeleşerek yolumuza devam edebiliyoruz.

March of the Black King (R): Become Unstoppable and swing your mace three times, healing yourself for 7.03% of your maximum Health for each enemy Hero hit and dealing 400 (210 + 10 per level) damage.
Durdurulamaz olup rakiplerimizin arasında silahımız ile yardırıyoruz. 3 vuruştan oluşan bu saldırı aynı zamanda canımızın %7.03'ünü geri kazandırıyor. 400 (210 + seviye başına 10) hasar veren bu özellik biraz yavaş ilerliyor o yüzden takım ile koordine şekilde yapılmazsa hüsran yaratabilir.

Entomb (R): Create an unpathable tomb in front of you for 4 seconds.
4 saniyeliğine rakiplerimizin önüne U şeklinde bir mezar çıkartarak hareket etmelerini engelliyoruz.

hotsleoric

Dört ana özelliğimiz (Undying'i sayarsak altı) kusursuz bir tank olmamızı sağlamıyor. Rakiplerimize kabus olmak için gerekli yetenekleri almamız gerekiyor. 

1. Seviye - Reanimation:  Yerden topladığımız her Regeneration Globe (can dolduran yeşil küreler) bize aynı zamanda pasif olarak saniyede 1.5 can yenileme veriyor. Undying, yani hayalet olarak ortalıkta dolandığımızda da hayata dönme süremizi kısaltıyor.

4. Seviye - Feakty Unto Death:
 Yanımızda bir minyon öldüğünde %1 maksimum can ve 5 mana kazanıyoruz. Yine Undying esnasında çalışmaya devam ediyor.

7. Seviye - Ossein Renewal: Kullanıldığı andan itibaren 6 saniye içerisinde maksimum canımızın %20'sini iyileştiriyor. Undying olarak da kullanılabiliyor ve erken canlanmamıza yardımcı oluyor.

10. Seviye - March of The Black King (R)

13. Seviye -  Drain Momentum: Drain Hope (W) esnasında hız kaybı yaşamıyoruz artık.

16. Seviye - Consume Vitality: Skeletal Swing (Q) ve Ghastly Swing (Q) vurduğumuz hedef başına maksimumum canımızın %2'si kadar iyileştiriyor.    

20. Seviye - Death March: March of The Black King (R) etrafımızdaki rakiplerimize aynı zamanda Drain Hope (W) bırakıyor. 

Yazının başında dediğim gibi bu yetenekleri kullanmak zorunda değilsiniz. İstediğinizi yetenekleri seçerek kendi oyun stilinize en uygun seti hazırlayabilirsiniz. Fakat karakteri öğrenmek için ilk oyunlarda bu yetenek seti ile oynamanızı tavsiye ederim. 

İyi oyunlar!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum