Heroes of the Storm'un Yeni Kahramanı Samuro Detaylandırıldı

Kılıç Fırtınası Esecek

Sizi bilmiyorum ama Heroes of the Storm ordusuna katılan son kahramanlar bende pek bir heyecan uyandırmadı. Alarak ve Zarya’nın mekanikleri nedense bana hiç heyecan vermedi (en son Chromie ile oynarken çok eğlenmiştim diyebilirim).

Heyhat bildiğiniz üzere çok yakında HotS takımına Samuro katılıyor ve bugün itibariyle kahramanın tanıtım videosu Blizzard tarafından sıcak sıcak servis edildi. Videoyu izledikten sonra “Aman Tanrım!” dedim çünkü Samuro çok çok tehlikeli görünüyordu. Yakın dövüş suikastçısı olan Samuro kritik vuruşları sayesinde teke tekte karşılaşmak istemeyeceğiniz bir düşmana benziyor. Karşı karşıya gelince pek bir kaçış şansınız olmayacak gibi çünkü size vurdukça hareket hızı artıyor. Hatta şöyle söyleyeyim; eğer doğru talent’leri takip ederseniz seviye 20’ye ulaştığında Samuro yalın ayak hali ile bineğe binen bir kahramanda daha hızlı hareket edebiliyor. Samuro’nun gayet tehlikeli özellikleri şöyle;

Advancing Strikes (Pasif): Düşman kahramanlara yapılan normal saldırılar hareket hızınızı 2 saniyeliğine 25% arttırır.

Nuret: Bu ne demek oluyor? Yakaladığın rakibi öldürene kadar takip edebilirsiniz anlamına geliyor. Dezavantajlı bir şekilde teke tek Samuro’ya ile savaşmak zorunda kalırsanız kaçmak pek bir seçenek değil. Tabii Samuro ile gaza gelip rakibi deli gibi kovalamak da pek akıllıca değil çünkü rakip poposu tutuşmuş tavşan gibi takım arkadaşına doğru kaçıyor olacak. It’s a trap!

Mirror Image (Q): Samuro’nun canının 50%’sine sahip ve hasarının 30%’su kadar vuran iki adet sahte imaj yaratır. İmajlar 18 saniye oyunda kalırlar ve aynı zamanda sadece iki tanesi etkinleştirilebilir.

Nuret: Bu yeteneği uluorta kullandığınız zaman rakip kimin sahte imaj olduğunu rahatlıkla fark edebilir. Ama çalının içinde saklanıp aniden düşmana yüklendiğiniz zaman hangisinin gerçek Samuro olduğunu anlamayacağı için kafasına kafasına kritik vuruşları gönül rahatlığı ile geçirebilirsiniz.

Critical Strike (W): 10 saniye içindeki ilk normal saldırınız Kritik Saldırı olacaktır ve 50% fazla hasar verecektir. Bu durum imajlar için de geçerlidir ve Wind Walk esnasında geçersiz olmaz. Pasif: Sizin ve sahte imajlarınızın her dördüncü normal saldırısı Kritik Hasar vurur.

Nuret: Diyelim ki normal dördüncü saldırınız ile kritik hasar vurdunuz, hop “W”ya basıyorsunuz ve bir kritik saldırıyı daha rakibin kafasına geçiriyorsunuz. Samuro’nun hasarının temeli olan W yeteneğinin geri sayımını dikkatle takip etmeli.

Wind Walk (E): Bir saldırı yapana, ability kullanana, hasar alana kadar gizli kalırsınız. Aksi takdirde yetenek 8 saniye boyunca sürer. Gizli kalınan süre boyunca hareket hızı 25% artar ve her türlü ünitenin içinden (kahramanlar dâhil) geçebilirsiniz. Hasar alınan ilk 1 saniye Wind Walk’un etkisini bozmaz.

Nuret: Leoric’in ulti’si gibi sizi ölüm kapanına sokan durumlardan kurtulmak için birebir bir özellik. Zor durumlardan sıyrılabileceğiniz harika bir kaçış mekaniği. Yeteneği kullandığınız anda geri sayımı devreye girdiği için biraz hayatta kaldıktan sonra tekrar kullanabiliyorsunuz.  

Blade Storm (R): Durdurulamaz bir ölüm girdabı oluşturup 4 saniye boyunca çevredeki bütün düşmanlara her saniye 285 hasar verin.

Nuret: Her ne kadar durdurulamaz olsanız da hasar aldığınızı unutmayın. Seviye 20’de Dance of Death talent’ini alırsanız sahte imajlarınız da sizinle beraber Blade Storm kullanabiliyorlar.

Illusion Master (R): Sahte imajlarınız ile yer değiştirebilirsiniz. Pasif: Sahte imajları ayrı ayrı ya da grup halinde kontrol edebilirsiniz ve ek olarak 15% daha fazla hasar vururlar.

Samuro gayet tehlikeli ve oynaması eğlenceli bir yakın dövüş suikastçısı olacak gibi görünüyor. Muhtemelen önümüzdeki hafta oyuna eklenecek Samuro’ya çıktığı anda 15.000 altını ya da 9.99$’ı yapıştırmanızı tavsiye ediyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum