Hideo Kojima'nın Yeni Stüdyosu Filmler De Yapacakmış

Kojima A.Ş.

Hideo Kojima denilince akla gelen şeyler, muhteşem ara sahneler, şahane hikaye ve oyunlardan önce bizleri gaza getiren muazzam fragmanlar. Oyunlardan bahsetmeye gerek bile yok çünkü hemen hemen hepsi birer başyapıt. Henüz Death Stranding oynamadığım için onu ayrı tutuyorum ama incelemelere bakılırsa onun için de aynı şeyi söylemek mümkün.

Kojima, yıllar boyunca biriktirdiği bu deneyimi bambaşka bir sektörde kullanmaya hazırlanıyor. Kojima Productions markası altında sinema filmleri de yapmaya başlayacak. Tabii bu yeni filmler ve hatta diziler tamamen Kojima işi olacak zira Kojima'nın olaylara bakış açısı biraz farklı. 


BBC'ye konuşan Hideo Kojima, "Gelecekte Kojima Productions filmler yapmaya başlayacak. Eğer bir şeyi iyi yapabiliyorsanız her şeyi iyi yapabilirsiniz. Bence önümüzdeki birkaç yıl içerisinde oyunlar tamamen yayıncılığa geçecek. Filmler, diziler ve oyunlar hepsi yayınlanacak ve siz de bunları iPad ya da iPhone ekranlarınızdan istediğiniz zaman izleyebileceksiniz. Bu olduğu zaman da oyunlar, diziler ve filmler aynı alanda rekabet etmeye başlayacak. Orada ortaya çıkacak olan yeni oyun formatı benim çok ilgimi çekiyor ve bu konuda çalışmak istiyorum" diyor. 

Hideo Kojima imzalı bir sinema filmi ya da bir dizi izlemek oldukça ilginç olacaktır. Ancak daha ilginç olan kısım Kojima'nın oyunculuk ile ilgili söyledikleri, bir oyunu izlemek oyunu oynamak kadar keyif verebilir mi? Ben kendi adıma bunu imkansız görüyorum. Ancak oyun yayıncılığının geldiği noktaya bakacak olursak sanki yeni nesil oynamaktan çok izlemeyi tercih ediyor gibi. Bakalım Kojima'nın sıradaki projeleri bu konuda bizlere neler gösterecek?

YORUMLAR
Srinelli
5 Kasım 2019 13:21

Orjinalini okumadim ya da ne demeye calisti bilmiyorum ama "Eğer bir şeyi iyi yapabiliyorsanız her şeyi iyi yapabilirsiniz. " demek nasil bir kafadir ya. Guzel olansa bu adami ve yaptiklarini sevmiyorum, acaba haksizlik mi ediyorum diyorum, her seferinde her haberiyle tekrar hakli oldugumu dusundurtuyor bana. Uyuz pis herif. Kimse de bok surdurmuyor nedense. Yaptiklari sahesermis de, basyapitmis da, yok sahneleri cok guzelmis de, yok yonetmen olacakmis da yapmamislar da. Yazik. Bak yine sinirlendim yahu.

sSnake
Srinelli
6 Kasım 2019 10:35

Bir de Souls oyunlarında ve Nier Automata'da kullanılan oyuncuların birbiri ile dolaylı etkileşim olayını da kendi orijinal fikriymiş gibi pazarlaması yok mu. Yok kendisi insanlar arasında bağ kurarken Trump ve Brexit duvar örüyormuş, bak sen. Troll oyuncuların istismar da edebileceği bir sistemde ne bağından bahsediyor anlamışta değilim. Millet merdivenleri saçma sapan yerlere koyup birbirinin oyununu sabote de edebilecek sonuçta. Velhasıl bu adam popülerite ile sarhoş oldukça iyice saçmalamaya başladı. Benim için Peace Walker Kojima'nın yaptığı en son iyi işti, rahmetle anıyorum kendisini.


Parolamı Unuttum