Hollow Knight'ın Geliştiricisi, Oyundaki Büyük Bir Bölgeyi Kırpmış

Kırpmasalar da olurmuş

Boneforest... Hollow Knight'ı belki de suyunu çıkarana kadar oynadınız (ben öyle yaptım) ama böyle bir bölge ismi görmediniz, değil mi? Ben de görmedim. Çünkü Team Cherry neredeyse tamamen hazır olan bu bölgeyi oyunu daha fazla geciktirmemek adına oyundan çıkarmaya karar vermiş ve o zamana kadar yaptıkları tüm çalışmaları da çöpe atmış.

Oyunun yaratıcılarından Ari Gibson, GameInformer'e verdiği röportajda şöyle diyor: "Oyundan Boneforest ismindeki büyük bir bölgeyi çıkardık. Bu lavlarla dolu bir bölgeydi ve oyunun sonlarına doğru karşınıza çıkıyordu. Bu bölgeyi oyundan çıkarmak çok zor geldi çünkü çok güzel görünüyordu. Ama kesinlikle doğru bir karardı. William Pellen'le birlikte zaten diğer devasa bölgelerle uğraşmak zorundaydık ve Boneforest'i ekleseydik hepsi de bundan zarar görebilirdi"

Hatta ikili ilk başlarda diğer bölgeleri Boneforest'in altında kalacak şekilde planlamışlar, ama sonra bundan vazgeçmişler. Bölgeyi git gide güneye kaydırmış, sonra da tümden kırpmışlar.

"Deepnest'in büyüklüğünü de oldukça azalttık aslında. Deepnest'in şu an ne kadar büyük olduğunu düşününce buna inanmanın güç olduğunu biliyorum ama çoğu oyuncu bize bu kararımızdan dolayı minnettar olmalı. Deepnest'te çok fazla vakit geçirmek kimseye iyi gelmez" diyor Gibson.

Gerçekten de Hollow Knight'ın haritası resmen inanılmaz büyük. Ben oyunu en başlarda körlemesine oynadığım için hep "bundan ilerisi yoktur herhalde" diye düşünüp yeni bölgeler açıldıkça şaşırıyordum. Ama şimdi düşününce keşke Boneforest de olsaydı, keşke ondan da daha derine indiğimiz haritalar olsaydı. Çünkü Hollow Knight gibi türünün en iyilerinden biri olan oyunlar çok sık karşımıza çıkmıyor ve kendisi resmen oynamaya doyamadığım oyunlardan biri. Yani sana katılmıyorum Gibson, Deepnest'i küçülttüğünüz için minnettar değilim!

Aşağıda Hollow Knight'ın planlanan ilk haritasının eskiz çizimini de görebilirsiniz. Elbette bu harita Deepnest'in son haliyle bire bir değil, ama büyüklüğü görmek açısından güzel bir resim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum