Hyper Scape'te Başarılı Olmanın Yolları

Tüyolar bizden, galibiyet sizden

Ubisoft’un battle royale türüne kazandırdığı en yeni oyun Hyper Scape beta sürecine geride bırakarak oyuncularla buluştu. Bir çok oyuncu Hyper Scape ile ilk defa tanışacak ve oyunun sunduğu farklı özellikler yüzünden diğer battle royale oyunlarında kullandıkları taktiklerin muhtemelen bu oyunda pek de işe yaramadığını fark edecekler.

Bu yüzden biz de betaya katılmamış oyunculara hayatta kalma ve başarılı olma şanslarını arttıracak bir dizi tavsiyede bulunalım istedik. İlk maçınıza çıkmadan önce bu tüyoları aklınızda bulundurursanız, oyuna tahmininizden daha kolay alışacağınızı siz de göreceksiniz.

Silah seçiminde dikkatli olun

Elbette bu tüyoyu çoğu battle royale oyununa uygulayabilirsiniz, hepsinde özellikle öne çıkan silahlar ve yetenekler var ve Hyper Scape de bunlardan biri. Bu yüzden Hyper Scape’e özel olarak fırsat bulduğunuz anda kapmanız gereken bir silahı söyleyeceğiz size: Hexfire (Büyüateşi)

Hexfire’ın en büyük artısı şarjörünün gerçekten de çok geniş olması. Ayrıca bu hafif makineli tüfek oldukça hızlı ateş etme yeteneğine de sahip. Hexfire’ı tamamen geliştirdiğinizde şarjörü 270 mermi almaya başlıyor ki bu da çatışmalar sırasında kolay kolay mermisiz kalmayacağınız anlamına geliyor. Hexfire beta süresince nerflenmiş olsa da hala daha kuvvetli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci bir silah olarak seçiminiz mümkünse Protocol V (Protokol V) olmalı. Bu keskin nişancı tüfeği sayesinde geri tepme derdi olmadan düşmanlarınızı oldukça uzak mesafelerden keklik gibi avlayabilirsiniz. Biri yavaş ve süper isabetli, diğeri hızlı ve süper şarjörlü bu iki silah birbirini son derece iyi tamamlayan bir ikili.

Bu ikisinin dışında da tam otomatik saldırı tüfeği olan Ripper’ı (Yırtıcı) kullanmayı da rahat bulabilirsiniz.

Hack deyip geçme, tanı

Hyper Scape’i diğer battle royale oyunlarından ayıran ve oyunun da son derece önemli bir özelliği hack’ler. Elbette bazı hack’leri gözünüze kestirecek ve daha iyi olduklarını düşüneceksiniz, ama temel bir kural olarak seçeceğiniz hack’lerden birinin hareket kabiliyetinizi arttırıcı, diğerinin ise savaş yeteneklerinizi güçlendirici olması size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Hareket arttırıcı hack’lere örnek olarak Slam (Çarpma), Teleport (Işınlanma) ve Ball (Küre) örneklerini verebiliriz. Bunlar arasında önceliğiniz her zaman Slam olsun. Bu hack sayesinde yalnızca havaya sıçrayıp avantaj sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda indiğiniz yerde yarattığınız şok dalgası sayesinde oradaki düşmanlara da çok sağlam zarar verebiliyorsunuz. Buna bir taşla iki kuş diyebiliriz.

Eğer Slam alamıyorsanız, Teleport hack’i de özellikle Heal (İyileştir) hack’iyle birlikte kullanıldığında hayatta kalma şansınızı oldukça yükseltiyor. Zaten adı üstünde, görüş alanındaki uzak bir noktaya (duruma göre tercihen düşmandan uzak bir yere) ışınlanarak kendinizi rahatça iyileştirmeniz mümkün.

Geliştirmenin gücüne güvenin

Her zaman için önceliğiniz hem silahlarınızı, hem de hack yeteneklerinizi geliştirmek olsun. Başlangıçta belki de çok güçlü görmediğiniz bir silah geliştirmeler sonunda tanınmaz bir hal alabiliyor. Geliştirmeler için envanterinizde hali hazırda bulunan bir öğeyi, savaş alanında tekrar bulup almanız yeterli. Bunun tek istisnası yakın savaş silahları, onları geliştiremiyorsunuz.

Geliştirmenin önemini şöyle bir örnekle özetleyeyim. Diyelim keskin nişancı olmaya niyetlendiniz. Silahınızı geliştirmeden önce bir kişiyi öldürmek için bir değil, iki headshot yapmanız lazım ki bu da tahmin edebileceğiniz üzere çok da kolay bir şey değil. O zaman ne yapıyoruz? Silahı geliştiriyoruz ki tam bir avcı olalım, vurduğumuzu indirelim.

Çoğu silah geliştirdiğinde verdiği zarar ciddi ölçüde artarken, hack yeteneklerinde ise bu gelişmeyi daha çok soğuma süresinin azalması şeklinde görüyoruz. Soğuma süresi dışında etki gören tek hack Mine (Mayın) yeteneği, 4. Seviyede verdiği zarar artıyor. Diğer hack’lerde ise soğuma süresinin düşmesi ve bunları daha sık biçimde kullanabilmek çoğu maçta ölümle kalım arasındaki farkı belirleyebiliyor.

Soğuma süresi en uzun olan hack 14 saniyeyle Reveal (Ortaya Çıkar). 4 seviyeye geliştirdiğinizde bu hack’in soğuma süresi 9 saniyeye kadar düşüyor. En kısa soğuma süresine sahip hack olan Shockwave'in (Şok Dalgası) (9 saniye) soğuması ise 4. seviyede 4 saniyeye kadar düşüyor.

Düşeceğiniz yeri iyi seçin

Battle royale oyunlarında oyuna nerede başladığınız gerçekten de önemli bir detay, bu aynı zamanda oyun tarzınızı da belli ediyor aslında. Örneğin düştüğüm yerde bolca çatışma yaşayayım, bir sürü yüksek levelli ganimet toplayıp hızlıca güçleneyim diyorsanız Limelight gibi sektörler bu iş için biçilmiş kaftan. Sektörün ortasına doğru iniş yaptığınızda zaten “kim kimi vurursa” heyecanına katılabiliyorsunuz.

Ama önceliğiniz uzun süre hayatta kalmak ve belki de Taç yoluyla galibiyete ulaşmaksa o zaman daha az oyuncunun tercih ettiği kenar kısımlara inmek daha mantıklı olabilir. Ancak oyuncuların oyuna haritanın dört köşesinden başladığını ve başladığınız yerden ne kadar uzak bir bölgeyi seçerseniz seçin, aynı şeyi düşünerek o bölgeye inmiş olabilecek oyunculara karşı tetikte olmayı da ihmal etmeyin. Yine de az oyuncu demek, vurulma riski nispeten daha düşük biçimde rahatça ganimetlere erişebilmek anlamına da gelecektir.

Haritayı sürekli olarak takip edin

Diğer battle royallerde haritanın dıştan içeri doğru kapanmasına alışmış olabilirsiniz ama Hyper Scape’te sizi daha farklı bir ‘harita kapanması’ bekliyor. Hyper Scape oynarken gözünüz sürekli haritada olsun, haritanın farklı sektörlerinin kapanmaya başladığını göreceksiniz. Genellikle ilk kapanan sektörlerin haritanın dış kısmındaki sektörler oluyor, ancak bir noktada kapanış gidişatının sizin içinde bulunduğunuz sektörün diğerleriyle bağlantısını keseceğini fark edebilirsiniz.

Bu konuda yapacağınız en akıllıca davranış etrafınızda mutlaka mümkün olduğunca çok aktif sektör bulundurmaya çalışmak olacak. Eğer yakınlarda daha güvenli bir sektör olduğunu fark ederseniz oraya ulaşmak için çok da vakit kaybetmeyin, aksi halde kendinizi zor durumda bulmanız işten bile değil.

Tacı kapın!

Hyper Scape’in belki de en orijinal yanlarından biri oyunda bulunan taç mekaniği. Zaten gerek ilk bakış yazımızda, gerek oyunu diğerlerinden ayıran özellikleri özetlediğimiz yazımızda Taç mekaniğini anlattık size. Kısaca özetlemek gerekirse maçta az sayıda oyuncu kaldığında bir taç ortaya çıkıyor ve bu tacı kapıp da belli bir süre elinde tutabilen oyuncu maçı kazanıyor. Yani maçı kazanmak için hayatta kalan son kişi olmanıza gerek yok, hatta hiç kimseyi öldürmüş olmanıza bile gerek yok :)

Ancak tacı kaptığınız anda kesinlikle hareketli kalmalısınız, çünkü tacı kapanın yeri haritada tüm oyuncular tarafından görülebiliyor. Yine de taç galibiyeti almak için tacı sadece 45 saniye taşımanız gerektiğini düşünürsek akılcı bir oyunla maçı çalmanız olası.

YORUMLAR
zikinu
21 Ağustos 2020 15:42

Bu oyunu bir tek oyungezer ekibi oynuyor sanırım.

Parolamı Unuttum