Ion Fury Geliştiricisinden Korsana Yeşil Işık

Tartışmalardan sıkılmış olmalı

Duke Nukem 3D gibi 90'ların ünlü FPS oyunlarından ilham alan Ion Fury'nin geliştirme sürecinde çeşitli sancılar olmuştu hatırlarsanız. Önceleri ismi Ion Maiden olarak belirlenen oyun, ünlü heavy metal grubu Iron Maiden ile papaz olmuş, mahkemelerle uğraşıp bir de tazminat yükü altına girmemek için de oyunun ismi Ion Fury olarak değiştirilmişti.

15 Ağustos'ta çıkışını gerçekleştiren oyunun inceleme puanları da oldukça iyiydi ancak oyunun geliştiricisi Voidpoint kendisini bu sefer de farklı bir tartışmanın ortasında buldu. Oyunun geliştiricilerinin Discord kanalında yaptığı bazı yorumlara Resetera forumlarına taşındı ve trans bireylere yönelik rahatsız edici cümleler ve oyunda yer alan yine ofansif bazı metinler yüzünden bu sefer de suçlamalarla karşılaştı Ion Fury.

Voidpoint açıklama yaptı, ofansif esprilerin yamayla kaldırılacağını duyurdu, özür diledi, hatta LGBT intihar önleme derneği olan The Trevor Project'e 10,000$ bağış yapılacağı açıklandı. Oyunun yayıncısı 3d Realms de bundan sonra ortaklık kurdukları geliştiricilerin, nefret söylemine karşı sıfır tolerans politikasına uymak zorunda olduklarını açıkladı.


Sonra ne mi oldu dersiniz? Bu sefer de başka bir grup oyuncu oyunu sansüre boyun eğmekle suçladı. Tüm bu olanlar Voidpoint'in resmi Twitter hesabına erişimi olan bir geliştiricinin canına tak etmiş olsa gerek ki, kısa süre içinde silinen şu tweeti attı:

"Eğer oyunu korsan olarak indirmek isterseniz, sadece 95 MB. Bir göz atmalısınız. Bu oyun üzerinde çok fazla çalıştık ve harika bir oyun oldu. S*tir edin politikayı."

Böyle bir tweetin silinmesi gayet normal ama internete düştü mü geri almak kolay olmuyor tabii ki. Bu son hamlenin de oyun üzerinde tartışmaları söndürmek yerine alevlendireceği de ayrı bir gerçek.

 

YORUMLAR
leaquip
24 Ağustos 2019 11:35

Son zamanlarda oynadığım en iyi fps oyun. İlk half life oyunundan fazlaca esintiler mevcut. Parasını sonuna kadar hakeden eğlenceli ve sürükleyici.

creepylord
23 Ağustos 2019 19:24

Adam haklı. Ayrıca oyun gerçekten çok güzel. Prodeus u da aynı şekilde beklemedeyiz.

anonymous
23 Ağustos 2019 18:42

Su SJW'lerden gina geldi artik gercekten.

Parolamı Unuttum