League of Legends 2016 Sezon Güncellemesi

Her şey değişiyor, HER ŞEY!

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası'nı geride bıraktıktan sonra tüm gözler yeni sezona ve gelecek değişikliklere çevrildi. Riot da bizi şaşırtmayarak bu değişiklikleri teker teker açıkladı.

Oyunun değişmeyen tek şeyi oynanış mantığı olacak sanırım. Eşyalar, totemler, şampiyonlar hatta oyunun ana ekranı bile değişiyor. Bu değişikliklerin çoğu oyuncular yüzünden onu belirtmek gerekiyor. Çünkü asıl büyük güncellemeler dereceli sırada şampiyon seçme ve yasaklama ekranına geliyor. League of Legends çok iyi bir oyun olmasına rağmen oyuncuların edepsizliği ve kendilerini Faker sanmaları yüzünden çoğu insan sinir krizleri geçiyor. Bu değişiklikler bir nevi ağrı kesici olacak. 

Değişen şampiyonlar ise oldukça ilginç. Miss Fortune, Quinn, Graves, Corki, Caitlin ve Kog'Maw bir sürü değişikliğe uğruyor. Özellikle Quinn ve Graves nişancı rolünden çok ormanda ya da başka koridorlarda gözükürse hiç şaşırmayın! Nişancıları etkileyen bir diğer gelişme ise eşyalarda. Artık eşya dizilimi hep görmeye alıştığımız şekilde olmayacak. Otomatik saldırı hasarı ile güçlenen nişancılar farklı, yetenek kullanarak hasar veren nişancılar farklı eşyalara gidecekler. Özellikle kritik saldırılar ve hasarlarına gelen değişiklikler oyunun gidişatını çok değiştireceğe benziyor.

Yeni eşyalar sadece nişancıları kapsamıyor. Orman eşyaları da bir yeni sezon klasiği olarak değişti. Daha çok orman canavarlarından can çalma üzerine geliştirilen yeni eşyalar sayesinde orta koridorda çarp ve ormancı eşyası kullanan oyuncuları görmeyeceğimizi umuyor Riot. Ben de görmek istemiyorum aslında, onlar yüzünden ormancılar hep ötekileştiriliyor! Evet ben de ormancı olarak oynuyorum oyunu ve sevdiğim eşyanın orta koridorda Ezreal oynayanlar yüzünden değişmesi beni çok üzüyor. Ağlıyorum geceleri sessiz sessiz...

Riot'un en büyük yeniliği görüş ve totem üzerine oldu. Baktılar kimse totem atmıyor, bodozlama çalılara dalıyorlar iyice kolaylaştırdılar. Ziynetler eskisinden çok daha kıymetli hale geldi. Artık bizimle beraber otomatik olarak seviye atlıyorlar. Keşiftaşları ise sadece beleş totem atmaya yaramıyor, bir sürü ek özellik ile geliyorlar. Yani destek oynayan Morgana kardeşim lafım sana, RabadonŞapkası yapmadan önce Keşiftaşı'nı bitirmen senin için daha büyük avantaj olacak. Belki bronz 5'ten çıkabilirsin artık!

Kabiliyet ağaçları da komple değişti! Azim, Maharet ve Hırs olarak adlandırılan bu kabiliyet ağaçları eskisine göre çok daha basit ve etkili. Standartların dışına çıkarak kendi oyun stilinize göre en uygun kabiliyetleri seçip oynabilirsiniz artık.

Bütün bu değişiklikleri Riot'ın sitesinden Türkçe olarak okuyabilir, Riot'ın neler amaçladığını öğrenebilirsiniz. Nasıl mı? Buraya tıklayarak tabii ki de...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum