Myst ve Riven'ın Yapımcılarından Kickstarter Projesi: Obduction

Mistik bir kaçırılma olayı

Myst ve Riven oyunlarının geliştiricisi Cyan'ın başındaki isimler Rand Miller, Stephan Martiniére ve Eric Anderson yeni bir Kickstarter projesi başlattı: Obduction.

Tür olarak Myst ile aynı Obduction, yani bir FPS-Adventure. Oyunun aksiyon öğeleri olabildiğince az olacak. Ön planda araştırma ve keşfetme var.

İki oyun tema olarak da benzeşiyor. Myst'te kendini bir adada bulan ve neden orada olduğunu bilmeyen bir karakteri yönetiyorduk. Obduction'da da aynı şekilde kendini fantastik bir dünyada bulan ve neden orada olduğunu bilmeyen birisi olacağız. Bizimle aynı durumda olan başkalarıyla karşılaşıp sorulara beraber yanıt arayacağız. Oyunun en güçlü olduğu yönlerin dünyasının güzelliği ve hikâyesinin kompleksliği olduğu söyleniyor. Yapımcılar, en iyi yaptıkları şeyi yapmak istediklerini ama yeni bir Myst yapıp kendilerini tekrar etmek yerine farklı sularda yelken açmayı tercih ettiklerini söylüyor.

Obduction'ın Kickstarter kampanyası 1.100.000 $ gibi nispeten büyük bir minimum hedef ile 4 gün önce başladı ve de 4 günde500.000 $'a yaklaştılar bile. Myst'lerin geniş hayran kitlesinin desteğini arkasına alan Cyan, hedefini rahat geçecek gibi görünüyor.

Oyun şu an için yalnızca PC ve Mac için düşünülüyor. Ekstra hedefler konusunda şu an için bir bilgi yok ama ekstra hedef olmaz da ayrıca zamana ihtiyaçları olmaz ise oyunun 2015 ortasında çıkması planlanıyor.

Oyunun Kickstarter sayfasına şuradan ulaşabilir, tanıtım videosunu izleyebilir, daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum