Nintendo Wii U ile Umduğunu Bulamadı

Konsolun satışları beklentilerin altında seyrediyor…

Görünen o ki Nintendo, yeni nesil konsolu Wii U’nun birinci çeyrekteki satışlarından pek memnun değil. CNN’in yaptığı habere göre firmanın ilk üç aydaki 4 Milyonluk satış hedefi 3.45 Milyonda kaldı ve 2011 yılında satışa sunulan 3DS Japonya dışında pek ilgi görmedi.

Tüm bu gelişmeler üzerine finansal zorlukların üstesinden gelmek için ücretli bir üyelik sistemi üzerinde çalıştıklarını duyuran Nintendo CEO’su Satoru Iwata’nın problemin çözümü için açıkladığı bu yol firmanın belini ne kadar doğrultacak o da merak konusu. CNN’den Adrian Covert’ın da belirttiği gibi Microsoft ve Sony yıllar boyunca oyun konsollarının teknik kapasitesini arttırıp onları oturma odamızın bilgisayarları haline getirmek için çalışmalar yaparken, Nintendo farklı bir yolda ilerlemeyi tercih etti. Son olarak Wii U ile diğer konsollardan farklı bir oyun deneyimi sunmak için hamle yapan firmaya geri dönüşler ise Wii ile aynı seviyede dahi olmadı ki bu durumun Nintendo için iyiye işaret olmadığı da ortada.

Shigeru Miyamoto’nun yeni oyunlar için dünyaya sabırlı olması gerektiğini söylemesine rağmen karşımıza yine Nintendo klasikleri ile çıkılmasının yeterli olmadığını ifade eden Covert, tercih edilen farklı yolun firmanın finansal ihtiyaçlarını karşılamadığının altını önemle çiziyor. Konsolun satışlarında istediği hedefi yakalayamayan ve yeni ücretli üyelik sistemi için çalışmalara başlayan Nintendo tekrar düzlüğe çıkabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum