Overwatch 2'nin Ranked Sistemi, Oyuncuları Rekabetçi Oyunlara Girmemeye İtiyor

Biz demiyoruz, oyuncular öyle söylüyor...

Overwatch aleminde statünüzü en net şekilde belli edecek olan kozmetikler, altın silahlar diyebiliriz. Çünkü bu altın silahları ne parayla, ne de grind ile alabiliyorsunuz. Bu silahları alabilmek için rekabetçi arenada kendinizi kanıtlayarak üst seviyelere ulaşmanız ve sezon sonu ödüllerini almanız gerekiyor.

Overwatch 2'de bu sistem, ufak bir değişiklik ile devam ediyor. Fakat bu değişim, oyuncuları ranked modunu oynamaktan vazgeçirmiş gibi görünüyor.

Sorunu özetlemek için sizi ilk olarak Overwatch 1 semalarına götürelim. Orijinal oyunda bu sistemin size vereceği ödül, o sezon ulaştığınız en yüksek seviyeye göre belirleniyordu. Örneğin güncel seviyeniz altına kadar gerilemiş fakat o sezon elmas seviyesini görmüşsünüz. İşte bu sizin elmas seviyesindeki ödülleri almanız adına yeterli oluyordu. Overwatch 2'de ise durum böyle değil...

Yeni oyunda sezon sonundaki seviyeniz, ödül seviyenizi belirliyor. Yani o sezon boyunca elmas olup olmadığınız pek de önem teşkil etmiyor. Bu da oyuncuları, birkaç yenilgi almalarının ardından seviyelerini kaybetmemek adına daha fazla oyun oynamamaya itiyor. En azından Reddit'te bu konuda ciddi tartışmalar dönüyor diyebiliriz.

Bakalım sistem, ilerleyen günlerde eski haline döndürülecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum