Oyun Reklamları Dürüst Olursa… (Video)

Hey, I’m Roger!

Cracked sitesinin dürüst reklam videolarını daha önceden duymuş olabilirsiniz. Amerikan filmlerinde sık sık gördüğümüz araba satıcısı tiplemesinin hık demiş burnundan düşmüş hâli olan Roger adlı bir amcamız her videosunda hem reklamları hem de tüketim toplumunu esprili bir dille yerin dibine sokar. Ve işte o seride sıra video oyunlarında…

İngilizcesine güvenen arkadaşlar hemen haberin sonuna ışınlanıp dürüst reklamımızı izlemeye koyulabilirler. Muhabbetime doyamayanlarsa bir müddet daha benimle takılıp videonun içeriğini öğrenebilir. (Herkes nereye kayboldu yav?)

Bizi gerçek hayatın ezici ağırlığından kurtarmak isteyen Roger, bu bölümde bize psikolojik açıdan bağımlılık yapan bir video oyunu satmaya çalışıyor. Fun Station için geliştirilen Blood Quest 2’yi çok seveceğimizi belirten Roger, ellerinde harika bir trailer olduğunu (ekranda “tam bir saçmalık” yazıyor) ama onu bize göstermeyeceğini çünkü hem videolarda hem de fuarlar gösterdikleri hiçbir şeyin oyunda asla tam olarak o şekilde yer almadığını hepimizin bildiğini söylüyor. Gerçek oyunun trailer’dan çok daha kötü olduğunu, ama ne kadar kötü olduğunu görmek için satın almamız gerektiğini de ekliyor.

Fakat oyunu oynayabilmek için yeni bir oyun konsolu satın almamız gerekiyor. “Ama herhangi bir oyun konsolunu değil! Aşağı yukarı diğer tüm oyun konsolları gibi bir oyun konsolunu,” diyor Roger. Adı da Horton’s Reality Escaping Electric Brick! “Az önce size tanıttığım oyunu oynamak istediğinizi biliyorum, evinizde hâlihazırda çalışan ve belirli bir süre sonunda teknolojik açıdan kullanışsız duruma gelecek şekilde tasarlanmış bir Horton’s Reality Escaping Electric Brick olduğunu da biliyorum. Fakat 5 yıllık eski oyunlarınızı oynamak istemiyorsanız yenisini satın almanız gerek,” diyor Roger.

Video oyunlarından hoşlanmıyorsanız Netflix de var,” diye ekleyen satıcımız videoya oyunu oynayan kişilerin görüntülerini de ekleyebileceğini bildiğini ama bunu yapamayacağını, çünkü oyunun henüz hazır olmadığını, ön sipariş verdiğinizde bile hazır olmayacağını, hatta oynarken bile bitmemiş olacağını söylüyor.

Uzun zaman önce ya bir sürü yeni oyun yapabileceğimizi ya da Bonus materyal veya DLC adı altında aynı oyunu defalarca indirmenizi sağlayarak sizden daha fazla para kazanabileceğimizi öğrendik. Ve ikincisini seçtik. Aylık ödemesi olan oyunlar. Ya da Erken Erişimler. Bitirilmemiş bir oyuna tam ücret ödediğinizi keşfettik. Ve böylece bozuk bir oyunu oynama ayrıcalığına erişiyorsunuz. Aynen böyle devam edin.”

Peki bu videodan çıkarılacak ders ne? Bir Youtube kullanıcısının da dediği gibi: “Horton’s Reality Escaping Electric Brick master race!”

YORUMLAR
Parolamı Unuttum