Phantom Abyss'in Zindanlarını Sadece Bir Kişi Bitirebilecek

Hazineye ulaşmak herkesin harcı değil

Summer Game Fest kapsamında detaylı bir gösterime kavuşan asenkronik çok oyunculu oyun Phantom Abyss'ten ilginç bir detay da ortaya çıkmış oldu.

Phantom Abyss'in özünde prosedürel olarak yaratılan tapınaklarda ölümcü tuzaklardan da kaçınarak değerli bir hazineyi bulmaya çalışmak yatıyor. Her ne kadar asenkronik bir çok oyunculu oyun olsa da, bu tapınakların içinde diğer oyuncularla birlikte oynamıyorsunuz. Bunun yerine diğer bazı oyunlarda olduğu gibi o tapınağa sizden önce giren diğer oyuncuların hayaletlerini görüyor, ister takip ediyor, ister onları geçmeye çalışıyorsunuz. Gördüğünüz hayaletlerin çoğunun ölmüş olduğunu da göz önünde bırakarak aynı tuzaklara düşmemeye uğraşıyorsunuz.

Tapınakta öldüğünüz anda o tapınak sizin için bitiyor, yani girip de tekrar deneme şansınız yok.

İşin ilginç kısmı da tam bu noktada ortaya çıkıyor. Her ne kadar tüm oyuncuylara aynı prosedürel harita verilse de (Spelunky ve Dead Cells'in günlük mücadeleleri gibi), tapınağın sonundaki hazineye sadece tek bir oyuncu ulaşabiliyor. Yani diğer oyunlardaki gibi çok sayıda oyuncunun o günkü mücadeleyi tamamlayabilmesi gibi bir seçenek yok. Phantom Abyss'te bir oyuncu tapınağın sonundaki hazineyi aldığı anda o tapınak kapatılıyor, o sırada tapınağın içindeyseniz de "hazine gitti, iş bitti" diyerek dışarı çıkarılıyorsunuz :) Yani her tapınağın yalnızca tek bir kazananı olabiliyor.

Phantom Abyss bu ay içerisinde Erken Erişime girecek, Steam sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum