Sony Arızalı PS4'lere Çözüm Bulamıyor

Ölümün üç ışığı bu sefer de yanıp sönen mavi ışık oldu.

Satışlar konusunda başarılı olsa da PlayStation 4’ün problemleri baş ağrıtıyor. HDMI girişlerindeki metalin eğriliğini bir kenara bırakırsak, şu anki en büyük problem cihazın açıldığında mavi şerit ışığın yanıp sönmesi. Bu şekilde kilitlenip kalan alet başlamıyor, ses ve görüntü alınamıyor (adı da Pulse of Death olmuş).

Bu konuda Sony’den gelen tek açıklama ise ABD Blog’unda yapılmış olan uzunca bir adım adım kılavuz. Bu kılavuza göre TV’nin firmware güncelleştirmelerinin de sorun yaratabileceği ya da konsolun güç kaynağı ve hard diskinde problem olabileceği söyleniyor.

Önerilenler arasında aleti komple kapatmak, tüm kabloları sökmek, elektrik kablosunu kontrol etmek, gerekirse hard diski söküp durumuna bakmak, son olarak da güvenli modda açıp konsolun veritabanını tekrar yapılandırmasını sağlamak var. Hem de bu sırayla.

Ama ne olursa olsun, probleme kesin bir çözüm getirilmiş değil. Belli ki Sony de tam olarak neyden kaynaklandığını bilmiyor problemin. Aslında bir kere kalp gibi atan o mavi ışığın ardından sinyalin televizyona yollanması, sonra da ışığın beyaza dönmesi gerekiyor ama bu gerçekleşmiyor. Aşağıda örnekleri görebilirsiniz.

İnternette bu problemi bahsedilen adımlarla çözebilmiş kimseye rastlamadık biz. Bakalım firma bu konuda başka girişimlerde de bulunacak mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum