İnanılmaz Serbest Yapım Reset'in İlk Oyuniçi Videosu

Neden varız ki diye sormak bazen.

 

Serbest yapım oyunlar nereye gidiyor arkadaşlar? Söyleyin, nereye gidiyor? Şöyle bir düşünüyorum, 2014'te çıkışını heyecanla beklediğim oyunların büyük çoğunluğu "indie" stüdyolardan geliyor: S.O.M.A., Darkwoods, Star Citizen, Routine... Bu listeye Reset'i de ekleyelim lütfen, şu videoyu seyredip de eklememek mümkün mü?

Videonun başlarında sıkıldığımı söylemeliyim: "İşte, şahane grafikleri olan ama birşeyleri itip çekme üstüne kurulu basit bir oyun" dedim kendi kendime. Ama videonun ortalarına doğru zihnimde, bu oyunu Oculus Rift'le oynadığım bir sahne canlandı. O metalik elleri kendi ellerimmiş gibi görmek... Üstüne bir de Kinect 2.0'ın PC versiyonu çıktığında, yüzümün önünde ellerimi evirip çevirdiğimi hayal ettiğimde, koptum gittim...

Reset'le ilgili bilinmesi gereken iki önemli nokta var. Birincisi, videodaki iki robot da sizsiniz. "Tek kişilik Co-Op" diye nitelendiriyor oyunun yapımcısı Theory Interactive Reset'i. Bulmacalarda kendinize yardım etmeniz gerek, bunun nasıl olacağı şu anda meçhul, ama zamanda yolculukla halledileceğini düşünüyorum.

İkinci nokta ise, bu videodaki herşeyi (belki, müzik hariç) ve Reset'i sadece iki kişinin yapıyor olduğu gerçeği...

Size de hayatınızı boşuna harcıyormuşsunuz gibi geldi mi birden?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum